2018. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Újra negatív tartományban a német áramárak

Negatívba ment át az áram ára Németországban az ünnepi időszak végére, számolt be az Independent nyomán az index.hu. Vagyis bizonyos fogyasztóknak fizettek azért, hogy használják el a rendszerben pangó elektromos energiát.

A jelenség hátterében az áll, hogy a németek olyan nagy összeget (mintegy 200 milliárd dollárt) fordítottak az elmúlt évtizedekben megújulóenergia-fejlesztésekre, hogy az igényekhez képest túl nagyra növesztették a kapacitásokat, így néha egyszerűen nem tudják elhasználni. 

Vasárnap és hétfőn is negatív tartományban tartózkodott az áramár Németországban, ami elsősorban az üzemek és üzletek zárvatartásával függött össze.

Németország energiamixében a megújuló forrásból származó elektromos energia aránya tavasszal elérte a 41%-ot, ez elsősorban nap-, illetve szélenergia felhasználásával került előállításra a portfolio.hu beszámolója szerint.

A zölderőművek termelése ugyanakkor az időjárás függvényében nagy ingadozásokat mutathat, ami korábban is idézett már elő túltermelést Németországban.

Neked ajánljuk
Az USA keményen megvámolja az ázsiai napelemeket Az Apple és három másik cég együtt veszi majd a zöldáramot 7 megatrend, amely megállíthatja a globális felmelegedést Évente több mint fél magyarországnyi erdőt pusztítanak el gazdasági okok miatt Mikor cseréld le a hűtőt?
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam