2018. december 18., Auguszta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra negatív tartományban a német áramárak

Negatívba ment át az áram ára Németországban az ünnepi időszak végére, számolt be az Independent nyomán az index.hu. Vagyis bizonyos fogyasztóknak fizettek azért, hogy használják el a rendszerben pangó elektromos energiát.

A jelenség hátterében az áll, hogy a németek olyan nagy összeget (mintegy 200 milliárd dollárt) fordítottak az elmúlt évtizedekben megújulóenergia-fejlesztésekre, hogy az igényekhez képest túl nagyra növesztették a kapacitásokat, így néha egyszerűen nem tudják elhasználni. 

Vasárnap és hétfőn is negatív tartományban tartózkodott az áramár Németországban, ami elsősorban az üzemek és üzletek zárvatartásával függött össze.

Németország energiamixében a megújuló forrásból származó elektromos energia aránya tavasszal elérte a 41%-ot, ez elsősorban nap-, illetve szélenergia felhasználásával került előállításra a portfolio.hu beszámolója szerint.

A zölderőművek termelése ugyanakkor az időjárás függvényében nagy ingadozásokat mutathat, ami korábban is idézett már elő túltermelést Németországban.

Neked ajánljuk
Varró László a Nemzetközi Energia Ügynökség átfogó éves tanulmányáról Paks 2: a nukleáris biztonság a legfontosabb Egyre több a zöldtőke, de még messze nem elég Visegrád-projekt a körforgásos gazdaság megvalósításáról Nem csak Pest megyében küzdenek a szemétszállítással
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam