2018. február 19., Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Újabb akkumulátort telepít a Tesla Ausztráliába

Elon Musk még tavaly márciusban egy Twitter-bejegyzésben tett ígéretet arra, hogy egy 100 megawattórás kapacitású teleppel 100 napon belül megoldja Dél-Ausztrália áramellátási problémáit. A Tesla-vezér betartotta a szavát, s sikerült megépítenie a világ legnagyobb akkumulátorát. Most a szomszédos Victoria állam is jelentkezett, hogy igényt tart egyre. 

 A szakértők szerint semmilyen más technológia nem tudna olyan jól teljesíteni, mint a Tesla akkumulátora.

A Tesla a következő ausztráliai projektjén ismételten a megújuló energiaforrásokkal foglalkozó francia Neoen vállalattal fog együtt dolgozni, amely múlt héten szerdán jelentette be, hogy aláírta a szerződést Victoria állam kormányával.

 

Ezúttal egy sokkal kisebb, mindössze 20 MW-os aksiról van szó: az energiatároló a mintegy 40 hektáros Nectar Farms üvegház ellátásáért felel Stawell városa mellett, melyhez az elektromos áramot a Neoen 204 MW-os szélfarmja fogja biztosítani.

A megújuló energiaforrás kiaknázása az akkutelepítéssel együtt egy több mint 270 millió dolláros projekt keretein belül valósul meg. 

Az új akkumulátor elhelyezésére Elon Musknak egy kicsit több ideje lesz, mint 100 nap: a tervek szerint legkorábban 2019 közepén kerülhet online állapotba. Az viszont bizonyos, hogy a projektet újabbak fogják követni, ugyanis az ausztrálok célja, hogy az energiatárolás a háztartások és az ipari működés mindennapjainak szerves részévé váljon.

Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
Franciaország 2021-ig leállítja a széntüzelésű erőműveit 2017 a megújuló energia éve volt 2022-ig változatlan marad a szén iránti kereslet 35 év után először tűnt fel egy veszélyeztetett kisemlős Ausztráliában 7 megatrend, amely megállíthatja a globális felmelegedést