2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megkezdődött az ajkai erőmű átvizsgálása

A Veolia Energia Magyarország Zrt. megkezdte az ajkai erőmű teljes körű átvizsgálását annak érdekében, hogy összegyűjtse a hosszú távon hatékony és környezetkímélő működést biztosító fejlesztési célokat és megvalósítási javaslatokat. A vállalat keresni fogja azokat a hatékonyságnövelő megoldásokat, amelyek megszüntethetik a szálló por és pernye kialakulását.

A vállalat célja, hogy az ajkai erőmű a lehetőségekhez mérten a lehető legnagyobb arányban biomassza-alapúvá váljon, a széntüzelés mértékének minél nagyobb arányú csökkentése mellett.

A Veolia keresni fogja azokat a hatékonyságnövelő megoldásokat, amelyek megszüntethetik a szálló por és pernye kialakulását.

Az ajkai erőmű megvétele szervesen illeszkedik a Veolia Energia Magyarország Zrt. hosszú távú stratégiájába. A társaságcsoport hosszú távon gondolkodó, szakmai befektetőként kíván szerepet vállalni a magyarországi távhőtermelő piacon, amelynek részeként 2013 folyamán stratégiai együttműködési megállapodást kötött Magyarország kormányával.

 

A cégcsoport jelenleg országosan több mint 250 üzemeltetett telephelyen van jelen. Mintegy 11 városban több mint 12 ezer lakás távfűtéséről gondoskodik, miközben országszerte közvetve a 100 ezret is meghaladó számú lakossági és intézményi fogyasztó számára termel energiát.

„Úgy gondolom, hogy a Magyarországon a többi között a pécsi, a szakolyi, a dorogi, a nyíregyházi vagy a debreceni, részben vagy egészben biomasszaalapon működő erőművek üzemeltetése, illetve a rajtuk elvégzett fejlesztések során szerzett szakmai tapasztalatra, valamint műszaki és gazdasági hátterünkre építve képesek leszünk üzembiztos, költséghatékonysági és környezeti szempontból is fenntartható létesítménnyé alakítani az ajkai erőművet. Elsődleges célunk, hogy a létesítmény hosszú távon sikeresen működjön, szakmai döntéseink meghozatala során minden esetben ezt tartjuk szem előtt” – mondta el Palkó György, a Veolia Energia Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Palkó György, a Veolia Energia Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója az ajkai erőmű előtt  Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

 A cég valamennyi erőműben a folyamatos üzembiztonságra, a költséghatékonyság javítására, az elérhető legmagasabb technológiai színvonalra, valamint a fenntarthatósági szempontok érvényesítésére törekszik.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam