2019. február 16., Julianna, Lilla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Schneider Electric újévi fogadalma: zéró emisszió

Örvendetes újévi fogadalmat tett a  Schneider Electric: a vállalat villamosenergia-igényeit 12 éven belül 100 százalékban megújuló forrásokból fogja ellátni. A cég ezenkívül azt is vállalta, hogy rendszeresen beszámol energiahatékonyságának fejlesztéséről, hogy ezzel is jó példaként szolgálhasson más szervezetek számára. Hajrá!

A mostani kötelezettségvállalás egy újabb lépés ahhoz, hogy a Schneider Electric 2030-ra elérje a szén-dioxid-semleges működést. Ezekkel a célkitűzésekkel összhangban a cég úgy döntött, hogy csatlakozik a The Climate Group két nemzetközi együttműködési kezdeményezéséhez is, amelyek az éghajlatváltozás elleni gyors fellépést szorgalmazzák, jelentős piaci szereplőket tömörítve: 

  • RE100: célja, hogy a résztvevők 2030-ra 100 százalékban (köztes célként pedig 2020-ra 80 százalékban) átálljanak a megújuló villamos energia használatára.
  • EP100: célja, hogy a résztvevők 2030-ig a 2005-ös referenciaértékekhez képest megduplázzák energiahatékonyságukat.
A Schneider Electric komolyan gondolja vállalásait Fotó: Wikimedia

A Schneider Electric az energetikai kihívásokkal összhangban minden területen elősegíti az energiahatékony működést az otthonoktól, épületektől és városoktól kezdve a gyártáson át a félreeső területeken élő közösségekig. Új ígéretei teljesítéséhez és a fenntartható energiahatékonyság megvalósításához a társaság saját műszaki megoldásait  alkalmazza. Ezekkel a megoldásokkal a vállalatcsoport az elmúlt évtizedben háromévente 10 százalékkal tudta csökkenteni saját energiafogyasztását. 

Az új vállalások több mint 1000 fogyasztási helyet érintenek szerte a világon, köztük 200 üzemet is, ahol a társaság a megújuló energiaforrások széles palettáját beveti, többek között nap-, szél-, geotermikus és biomasszából nyert energiát is. 

Neked ajánljuk
Az ABB felvillanyozza a haszongépjárműveket is Naperőműtelep épül Heréden Ön tudja, hogy melyik villanyautó a legnépszerűbb idehaza? Spanyolország leállítja az atomerőműveit Ne a költési időszakban újítsunk fel házat, és vágjunk ki fákat!
Tovább a forrásra: hirek.prim.hu
Vissza
Hírfolyam