2019. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Most érdemes napelemre váltani

Kedvezőbb feltételekkel és egyszerűbben igényelhető január 8-tól a Lakóépületek energiahatékonyságának és megújulóenergia-felhasználásának növelését célzó hitelprogram az MFB Pontokon. Ötmillió forintra emelkedett a biztosítéknyújtás értékhatára, és már szállítói előleg fizetése mellett is igényelhetik a hitelt az ügyfelek. 

Az ügyféligényeket és a piaci környezetet figyelembe vevő változtatásokat vezet be az NGM és az MFB az európai uniós forrású, lakossági energiahatékonysági hitelprogram (GINOP-8.4.1/A-17 és VEKOP-5.2.1-17) kapcsán. A módosítások révén kedvezőbbek lettek a hiteligénylési feltételek, másrészt az igénylés folyamata is jelentősen egyszerűsödött.

Okos döntés napelemre váltani Fotó: Pixabay

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára kiemelte: egyértelműen az a cél, hogy minél többen igényelhessék az uniós forrásokat, hiszen a magyar lakásállomány energetikai korszerűsítése nemzetgazdasági jelentőségű kérdés. A hitelprogram feltételeinek módosítása révén még többen pályázhatnak sikerrel, ezt célozza a biztosítási értékhatár emelése és a szállítói előleg bevezetése is – tette hozzá az államtitkár.

A 2018. január 8-tól hatályos módosítások eredményeként természetes személyek esetében 2 millió forintról 5 millió forintra emelkedett a biztosítéknyújtás értékhatára – írta a piacesprofit.hu

További pozitívum, hogy megfelezték a napelemek termékdíját is: így 114 forint helyett már csak 57 forintot kell fizetniük a napelemes energiatermelő rendszereket telepítőknek.

Neked ajánljuk
Egyre több amerikai város dönt a napenergia mellett 193 darab napelem került fel az ENSZ New York-i székházára A Total megnyitotta ezredik napenergiával működő töltőállomását Hamarosan babot is termeszthetünk a Holdon és a Marson Magyarország is részt vesz az amazóniai esőerdők védelmében
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam