2018. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Jól teljesítenek az északi-tengeri német szélerőművek

Közel másfélszeresére nőtt tavaly az északi-tengeri német szélerőműparkok által termelt árammennyiség – derül ki a Tennet hálózatüzemeltető vállalat közleményéből. Az adatok szerint az északi-tengeri szélerőműparkok termelési kapacitása 2017 végére elérte a 4687 megawattot, a csúcstermelés pedig 4550 megawatt volt.

A német szélerőműparkok az Északi-tengeren 16 terawattóra elektromos energiát termeltek tavaly, azaz 47 százalékkal többet, mint az előző évben. Az északi-tengeri szélerőműparkok áramtermelését a Tennet szállítja és táplálja be az országos távvezeték-hálózatba. Az északi-tengeri szélerőműparkokat az áramelosztó hálózathoz csatoló vezetékek betáplálási kapacitása 5332 megawatt.

Másfélszeresére nőtt a német szélerőművek áramtermeléseFotó: Pixabay

Az északi-tengeri szélerőműparkok termelési kapacitása az év végére elérte a 4687 megawattot, a csúcstermelés pedig 4550 megawatt volt. A kormány 2020-ig 6500 megawatt termelési kapacitás kiépítését tűzte ki célul. A Tennet 2019-re 7137 megawattra bővíti a beszállítási kapacitást az északi-tengeri szélerőművektől, 2025-re pedig 10 ezer megawattra.

A balti-tengeri szélerőműparkok 1,5 terawattóra elektromos energiát termeltek tavaly, a tengeri szélerőművek termelése így 17,5 terawattóra elektromos energia volt tavaly, ami már meghaladja Berlin áramfogyasztását. A német szélerőművek áramtermelésének 17,3 százalékát adták tavaly a tengeri szélerőművek, az északi-tengeri szélerőművek pedig ezen belül 15,9 százalékpontot. A fél év végén 1055 tengeri szélerőmű termelt áramot a német áramelosztó hálózatba.

Neked ajánljuk
Véget érhet az európai szénkorszak 3 gigawatt megújuló energiát használ a Google Északon új lendületet vett a szélenergia A ruhaipar a túlfogyasztás súlyosan szennyező motorja Arcfelismeréssel védik a halak egészségét
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam