2020. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Rolls-Royce is részt vesz a Paks II.-projektben

Szándéknyilatkozatot írt alá a Rolls-Royce és az MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt. arról, hogy partnerséget alakítanak ki a Paks II.-projekt irányítástechnikai rendszereinek megvalósítására és karbantartására – közölte a Rolls-Royce.

A közleményben Neil Parison, a Rolls-Royce nukleáris ágazatának stratégiai igazgatója, az orosz Roszatommal fenntartott ügyfélkapcsolatért is felelős vezetője kiemelte, az együttműködésben megvizsgálják, hogyan tudnák biztosítani az építendő atomerőmű számára a világszínvonalú irányítástechnikát.

Felidézte, hogy Rolls-Royce tapasztalattal rendelkezik a VVER-technológia terén, Finnországban azon dolgoznak, hogy modernizálják a Loviisa Atomerőmű VVER típusú reaktorainak biztonsági irányítástechnikai rendszerét.


Korom Norbert Lajos, az MVM OVIT vezérigazgatója a közleményben hangsúlyozta, az irányítástechnikai rendszerek globális vezető szolgáltatójával működnek együtt, és szeretnének részt venni a Paks II.-projektben.

A Paksi Atomerőmű reaktortere Fotó: atomeromu.hu

A Rolls-Royce-nak több mint 150 országban vannak ügyfelei, több mint 400-at a légitársaságok és a lízingcégek tesznek ki, 160 partnerük van a fegyveres erők között, 4000 tengerészeti megrendelővel állnak kapcsolatban, beleértve 70 ország haditengerészeti flottáját. A társaságnak az energetikai és nukleáris szektorban több mint 5000 ügyfele van.

A Roszatom a Rolls-Royce-t választotta az irányítástechnikai rendszerek elsődleges szállítójának a finnországi Hanhikivi-1 atomerőművi projektben. Az orosz cég a Paks II.-beruházás fővállalkozója.

Neked ajánljuk
Újabb naperőműveket épített az MVM 2030-ra teljesen kizöldül a Google Villanyautóként születtek újjá a Rolls-Royce oldtimerei Észrevétlen maradt egy hidegrekord az északi féltekén Kreatív alkotások vécépapír-gurigából
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam