2018. február 19., Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Százhalombattán hatalmas naperőművet építenek

Ha minden jól megy, akkor 2018 harmadik negyedévében, Százhalombattán megkezdheti működését Magyarország egyik legnagyobb naperőműve. A 25 milliós értékű beruházásnak köszönhetően közel kilencezer háztartást láthatnak majd el villamos energiával.

Hamarosan felépül Magyarország egyik legnagyobb naperőműve Százhalombattán: a MET Csoport jóváhagyta a 17,6 megawattos Dunai Solar Park beruházási döntését - közölte a csoport a Privátbankárral.

40 hektáron, részben a százhalombattai Dunamenti Erőmű üzemi területén létesítik a naperőművet, amely a tervek szerint 2018 harmadik negyedévében kezdi meg működését – így körülbelül kilencezer háztartást láthatnak el villamos energiával. 

A beruházásnak köszönhetően közel kilencezer háztartást láthatnak majd el villamos árammal Fotó: Pixabay

A 17,6 MW teljes beépített kapacitású napelempark a MAVIR által irányított villamosenergia-átviteli hálózatba táplálja majd be a megtermelt villamos energiát, amely az országos hálózaton keresztül hazánk bármely részébe eljuthat.

A szolárparkkal évente mintegy 9000 tonna szén-dioxid-kibocsátást váltanak ki. Ez hozzávetőlegesen megfelel 2000 autó éves CO2-kibocsátásának.

A projektet a  MET Csoport tulajdonában lévő MET Dunai Solar Park Kft. piaci alapú banki projektfinanszírozás bevonásával – állami támogatás nélkül – valósítaná meg. 

Tovább a forrásra: privatbankar.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
A felmelegedés optimistább forgatókönyvével számolnak brit kutatók A hidrogén lenne a jövőnk reménysége? A Microsoft is a megújuló energiára szavaz A portugálok milliárdokat spóroltak a megújuló energiaforrásoknak köszönhetően A Rolls-Royce is részt vesz a Paks II.-projektben