2019. február 16., Julianna, Lilla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Van, ahol szarvashiba lenne a szélerőmű-építés

Az illetékes norvég hatóság elutasította egy szélerőműtelep építési engedélyének kiadását, mert a térség Európa utolsó természetes környezetében élő rénszarvas-populációjának élőhelye, és attól tartanak, hogy az építmény megzavarná az állatok életét – írja az origo.hu.

Az energiaügyi minisztérium szerint a százhúsz megawattos projekt ugyan fellendíthetné a gyéren lakott dél-norvégiai Bygland gazdaságát, azonban a helyi rénszarvas-rezervátum miatt a terv nem valósulhat meg.

Norvégia déli hegységében több mint 35 ezer rénszarvas él: ez a terület az európai vadon élő rénszarvas-populáció utolsó erődítménye– emlékeztetett a norvégiai környezetvédelmi ügynökség.

Fontosabbak a rénszarvasok, mint a szélerőmű Fotó: Pixabay

Az ország északi, sarkvidéki térségében élő számi bennszülöttek még mindig rénszarvasok tenyésztéséből élnek, az éghajlatváltozás, a téli legelők gyakori fagyása és olvadása az ottani populációt is tizedeli. 

Neked ajánljuk
A britek két napig főleg a szélre bízták az áramellátásukat Környezetvédelmi okokból Szlovénia módosított a vízerőmű-építéseken Nagyon rákaptak a szélenergiára a cégek Európában Spanyolország leállítja az atomerőműveit Ne a költési időszakban újítsunk fel házat, és vágjunk ki fákat!
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam