2019. november 12., Jónás, Renátó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megrázó Kína áramfogyasztása

Kína villamosenergia-fogyasztása tavaly 6310 milliárd kilowattóra volt, ami 6,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Mint kiderült, az országban csak a lakossági áramfogyasztás 7,8 százalékkal emelkedett 2017-ben.

Tavaly Kínában a mezőgazdasági ágazatban a villamosenergia-fogyasztás 7,3 százalékkal, az iparban 5,5 százalékkal, a szolgáltatási ágazatban pedig 10,7 százalékkal nőtt.

Magyarország energiafogyasztása nagyjából 44 terawattóra.

Kína – növekvő energiafelhasználása mellett – egyben a napenergia felhasználásának globális éllovasa is. Az országban termelt villamos energia mennyiségének mind nagyobb hányada épül a megújuló energiaforrásra.

Tavaly rengeteg áramot fogyasztottak a kínaiak Fotó: Pixabay

Santungban a világon elsőként napelemmel borított autópályát adtak át. A számítások szerint évente akár egymillió kilowattóra áram is termelhető a szakaszon, amelyet egyebek mellett lámpák, kivetítők, fizetőkapuk üzemeltetésére használnak majd.

A légszennyezés elleni küzdelemhez lassan mindent bevetnek: az év elejétől 533 autómodell gyártását betiltották (a döntés olyan nagy márkákat is érint, mint az Audi, Chevrolet és a Volkswagen). Nemrégiben pedig egy közel 100 méter magas légszűrő tornyot is felépítettek, hogy csökkentsék az országot sújtó légszennyezést. 

Neked ajánljuk
Óriási, felvillanyozó dolog készül New Yorkban Nem csak az óraátállítással spórolhatunk energiát Kiállt a párizsi klímaegyezmény mellett a francia és a kínai elnök Nem csak a „világbékéért”, a tiszta tengerpartokért is tesznek a szépségkirálynők „Alkoss az esőerdőkért!” – Környezetvédelmi alkotópályázat
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam