2021. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megrázó Kína áramfogyasztása

Kína villamosenergia-fogyasztása tavaly 6310 milliárd kilowattóra volt, ami 6,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Mint kiderült, az országban csak a lakossági áramfogyasztás 7,8 százalékkal emelkedett 2017-ben.

Tavaly Kínában a mezőgazdasági ágazatban a villamosenergia-fogyasztás 7,3 százalékkal, az iparban 5,5 százalékkal, a szolgáltatási ágazatban pedig 10,7 százalékkal nőtt.

Magyarország energiafogyasztása nagyjából 44 terawattóra.

Kína – növekvő energiafelhasználása mellett – egyben a napenergia felhasználásának globális éllovasa is. Az országban termelt villamos energia mennyiségének mind nagyobb hányada épül a megújuló energiaforrásra.

Tavaly rengeteg áramot fogyasztottak a kínaiak Fotó: Pixabay

Santungban a világon elsőként napelemmel borított autópályát adtak át. A számítások szerint évente akár egymillió kilowattóra áram is termelhető a szakaszon, amelyet egyebek mellett lámpák, kivetítők, fizetőkapuk üzemeltetésére használnak majd.

A légszennyezés elleni küzdelemhez lassan mindent bevetnek: az év elejétől 533 autómodell gyártását betiltották (a döntés olyan nagy márkákat is érint, mint az Audi, Chevrolet és a Volkswagen). Nemrégiben pedig egy közel 100 méter magas légszűrő tornyot is felépítettek, hogy csökkentsék az országot sújtó légszennyezést. 

Neked ajánljuk
Az IEA szerint 2021-ben globálisan emelkedhet a szén iránti kereslet Hőkomfortmérő bábuval kutatják az ideális épület-hőmérsékletet Környezetvédelmi intézkedésekről tájékoztatott egy Kínában feltárt 300 éves kőtábla Kiket gazdagítanak a tengerekből származó értékek? Hatezer maszkot kapott Szirmabesenyő
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam