2020. november 30., Andor, András
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Franciaország 2021-ig leállítja a széntüzelésű erőműveit

Franciaország a globális éghajlatváltozás elleni küzdelem élvonalába kíván kerülni – mondta el a Világgazdasági Fórumon Davosban Emmanuel Macron francia köztársasági elnök, hozzátéve – a világnak konkrét fellépésre és eredményekre van szüksége. Ennek érdekében Franciaország 2021-ig leállítja széntüzelésű erőműveit.

Franciaország energiaszerkezetét az atomenergia dominálja, a szén alig egy százalékot képvisel.

Macron arra vállalt kötelezettséget, hogy a széntüzelésű erőműveket 2021-ig bezárják és 2022-vel a széntermelést is megszüntetik.

Az Oil Price a témában készült összefoglalójában emlékeztetett arra is, hogy Franciaországban tavaly elfogadtak egy jogszabály arról is, hogy 2040 után az új olaj- és gázkutak nyitását is korlátozzák majd.

2021-ig Franciaország leállítja széntüzelésű erőműveit Fotó: fr.wikipedia.org

Európa más országai is határidőt szabtak a széntermelés megszüntetésére. Az Egyesült Királyság kormánya tavaly októberben erősítette meg, hogy 2025-ig lépéseket tesz a Nagy-Britanniában működő kiaknázatlan széntermelő egységek bezárásának szabályozására, Olaszország pedig a tervek szerint 2025-ig fokozatosan megszünteti a szén felhasználását a villamosenergia-termelésben. 

Neked ajánljuk
Az EU-nak el kellene felejtenie a földgázt? Sikeres volt az energiahatékonysági hitelprogram A fémbányászat lehet az energiaátmenet nyertese Étellel segítik a rászorulókat Modern külsejű ősmadár maradványára bukkantak
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam