2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Hawaii-szigeteken is hódít a megújuló energia

Jelentősen növelte napelemes termelőinek számát a Hawaii-szigetek 2017-ben. 2013 óta tavaly nőtt a legnagyobb mértékben az átadott kapacitások száma, az idei évre azonban még nagyobb növekedést várnak: akár 32 ezer háztartást láthatnak el tiszta villamos energiával. 

A helyi elektromos szolgáltató közlése szerint 109 megawatt napenergia-hasznosító kapacitást helyeztek üzembe 2017-ben. Ennek termeléséhez adódik a japán Eurus Holdinghoz tartozó, 27,6 megawattos napelemfarm teljesítménye. Az ebben megtermelt villamos energiát 22 évre szóló szerződés keretében veszi majd át a hawaii szolgáltató.

Az új egységek elegendők arra, hogy 32 ezer háztartás számára tiszta villamos energiát termeljenek.

2018-ban még több napelemet helyeznének üzembe Fotó: unspash.com

A hawaii szigetvilágban így már 695 megawatt napenergia-termelő kapacitás állt rendelkezésre 2017 végén. A tervek szerint idén a tavalyinál is több szolárkapacitást adnak majd át a szigeteken.

Neked ajánljuk
Az osztrák főváros felpörgeti a napenergiás fejlesztéseket Bécs leszámol a földgázzal Júliustól üzemelhet Európa legnagyobb úszó napelemfarmja Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam