Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 5., Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jön a virtuális áramfiók

Az E.ON az első energiavállalat, amely olyan energiatárolási megoldást kínál ügyfeleinek, amelyhez nincs szükség akkumulátorra. Mostantól a fotovoltaikus rendszerek tulajdonosai korlátlan mennyiségben közvetlenül betáplálhatják a megtermelt energiát az E.ON SolarCloud rendszerébe. Az innovatív terméket az energiapiacokon Németországban és Olaszországban teszik elsőként elérhetővé.

A vállalat már egy éve kínálja felhőszolgáltatását, de a megoldás eddig csak az E.ON Aura akkumulátoros tárolórendszerrel együtt volt elérhető. Ebben a változatban az üzemeltető által termelt napenergia csak akkor kerül a felhőbe, amikor az Aura tárolórendszere már megtelt. Az új rendszer sokkal egyszerűbb és kényelmesebb. Az ügyfelek megspórolhatják a fizikai tárolóeszköz vásárlási és telepítési költségeit, illetve a karbantartást, s  ezáltal lehetőséget kapnak, hogy a maguk termelte energiát a felhőben kedvező feltételekkel félretegyék a téli időszakra, és így teljes mértékben fotovoltaikus energiával elégítsék ki energiaszükségletüket. 

„Az E.ON SolarCloud lehetővé teszi, hogy ügyfeleink teljesen ingyen és függetlenül létrehozzák saját személyes energiavilágukat, ami igazán egyedülálló lehetőség. A felhőmegoldás emellett további opciókat nyit meg a hőszivattyúk vagy az elektromos autók tulajdonosai számára is. Ez egyértelművé teszi az elektromos energia jelentőségét olyan területeken, mint a közlekedés és a fűtés” – mondta Karsten Wildberger, az E.ON igazgatósági tagja.

Az E.ON SolarCloud szolgáltatással a vállalat komoly piaci potenciált céloz meg. Egyedül a németországi piacon több mint 1,6 millió napenergia-rendszer működik. Az E.ON szerint, valamint az E.ON és a Google Sunroof együttműködése keretében gyűjtött adatok alapján még legalább 10 millió olyan háztető van Németországban, amely alkalmas lehet a fotovoltaikus rendszerek telepítésére.

Neked ajánljuk
Nigéria segíthet Németországnak a zöldülésben Gyorsuló ütemben zöldül a hazai közlekedés 30 éve nem látott ütemben csökken a szén-dioxid-kibocsátás A karanténból ingyen elkóborolhatunk a könyvek univerzumába Kivilágított ablakok biztatták a világ nagyvárosait
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam