2019. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jó szelet! Már épül a világ legnagyobb tengeri szélfarmja

Az Egyesült Királyság felségvizein kezdték el megépíteni  a világ leendő legnagyobb tengeri szélfarmját, amely egyetlen fordulattal egy családi ház napi energiaszükségletét fedezheti. Az 1,2 MW névleges kapacitású monstrum várhatóan 4,1 terawattóra villamos energiát termelhet évente.

A Yorkshire partjaitól mintegy 120 kilométerre megvalósuló offshore projekt keretében a Siemens 174 darab 7 megawattos turbináit telepítik, összességében 1200 MW névleges kapacitással, amelyek várhatóan mintegy 4,1 terawattóra villamos energiát termelhetnek évente.

A szélkerekek lapátjai egyenként 75 méter hosszúak lesznek, és egyetlen fordulattal egy átlagos háztartás több mint egynapos áramfogyasztását képesek fedezni.

 

A Hornsea Projekt 1 nevű beruházás fő fejlesztője a piac legnagyobb szereplője, az Orsted. A Hornsea Projekt 2 a következő években valósulhat meg, de már a 3. szakasz is a tervezés korai stádiumában van.

New York állam is óriási offshore szélerőmű-mestertervet jelentett be, amelynek keretében összességében 2,4 GW kapacitást építenek ki az állam parti vizeiben 2030-ig.

Ez a kapacitás elegendő lenne körülbelül 1,2 millió, európai összevetésben magasnak számító tengerentúli energiafogyasztású háztartás tiszta energiával történő ellátására.

Az engedélyezési folyamatok már idén megkezdődhetnek, a 2018-ban és 2019-ben megszerezni tervezett engedélyek birtokában pedig legkevesebb 800 MW offshore szélerőművi kapacitás épülhet ki.

Neked ajánljuk
Megújuló egyetemek Dán modell Elindították a világ legnagyobb szélerőművét Hamarosan babot is termeszthetünk a Holdon és a Marson Magyarország is részt vesz az amazóniai esőerdők védelmében
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam