2019. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Whiskey szélenergiával

A Brown-Forman, amely a többi között a Jack Daniel's-t gyártja, szerződést kötött egy energetikai céggel Kansas államban. A Solomon Forks szélfarm hamarosan az italgyártó villamosenergia-szükségletének jelentős részét szélenergiából biztosítja. 

A párlatokat és borokat is gyártó vállalat még 2012-ben céljául tűzte ki, hogy 2023-ra 15 százalékra csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását. Ennek része a most megkötött megállapodás.

Hatalmas kapacitása lesz a Colby megyében épülő szélfarmnak  Fotó: Pixabay

A 30 megawattnyi, szélerőműből előálló tiszta villamos energia az USA-ban működő gyártóegységek és desztillálók energiaszükségletének 90 százalékát fedezi.

A Solomon Forks farmot az Infinity Renewables építi Colby megyében.

Az 50 ezer hektáron elterülő szélfarm teljes kapacitása 160 megawatt lesz.

A kivitelezési munkálatok még idén elkezdődnek, és 2019-ben befejeződnek. A létesítmény a T-Mobile és a Target részére is szolgáltat majd energiát.

Neked ajánljuk
Becslések szerint évente 50 szélturbina ég le Németországban Megújulócélok az EU-ban: szükség van a nap- és szélenergiára Még támogatások nélkül is megéri megújulóra váltani A klímaváltozás alakulásáról nem az időjárás-jelentésből tájékozódhatunk Itt a klímatudatos bankkártya
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam