2018. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Van még új a nap alatt: lehet még olcsóbb a napenergia?

Piacra dobta az ABB új, decentralizált napelemes rendszerekhez tervezett PVS-100/120 típusú, felhőre csatlakozó, háromfázisú string inverter megoldásait, amelyekkel költséghatékonyabban lehet hasznosítani a napenergiát. A vállalat közleménye szerint innovációja összhangban áll azzal a trenddel, hogy a napenergia-hasznosítás piacán egyre nagyobb az igény az olyan platformok iránt, amelyek kiemelkedően magas, 1000–1500 VDC teljesítményű string invertereket kínálnak.

Az ABB PVS-100/120 platformja a rendszerek telepítőinek és a fejlesztők számára is maximális befektetésarányos megtérülést (ROI) kínál, illetve csökkenti a beruházási és az üzemeltetési költségeket is – tájékoztatta a vállalat a vg.hu-t. A PVS-100/120 nagy méretű, kereskedelmi és ipari, talajszintre vagy tetőre szerelt rendszerek számára egyaránt alkalmas, „hat az egyben”, teljes körű „sun-to-socket” megoldás, amely bizonyítottan garantálja a skálázhatóságot, a rugalmasságot, a proaktív naperőmű-üzemeltetést és a könnyű telepíthetőséget.

Az ABB  weboldalán is publikált közlemény szerint a PVS-100/120 napelemes invertercsalád 50%-kal csökkenti a telepítési és a logisztikai költségeket.

Napfény, egyszerűség, kényelem, nyugalom Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Könnyebb lesz használni a napelemeket Fordulóponthoz érkezett a világ energiaszektora Nem kell tovább várni: itt a villámgyors villanyautó-töltő A műanyagok megadóztatása nagyot lendíthetne a termékek felelős felhasználásán A globális felmelegedés hűti a gazdasági teljesítményt
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam