2018. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A kéményfüstmentes belváros felé

A Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. (Főtáv) az idén jelentős fejlesztésekre készül, hogy a hálózatához csatlakoztathassa Budapest néhány, eddig nem távfűtött kerületét, valamint előkészíti két biomassza-tüzelésű fűtőmű létesítését is – adta hírül egy, a Világgazdaságban megjelent cikk nyomán az MTI. 

A cikk szerint a Főtáv az V. kerületben 2018-ban megkezdené a távhőszolgáltatást, ehhez az idén egy 0,6 méter átmérőjű vezetékpárt kell átvezetni a budairól a pesti oldalara az Erzsébet hídon át. A beruházás a Kéménymentes belváros elnevezésű projekt részeként valósul meg.

A Városligetben épülő intézmények hőellátása érdekében a távhőszolgáltató az idén a XIII. kerületben készül vezetékfejlesztésre, továbbá ráköti a hálózatára a Magyar Állami Operaház X. kerületi próbacentrumát is.

Jelentős fejlesztésekbe kezd a Főtáv Fotó: Pixabay 
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
A természetvédelmi területek egyharmadát veszélyezteti emberi tevékenység Mezőgazdaság Japánban: a drón nem divat, hanem szükség NASA-animáció az Északi-sark jegének brutális olvadásáról Rendkívül erős címlapot kapott a National Geographic legújabb száma A jövő energiatárolása