2019. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Örvénylő energiatermelés: vízből termel áramot ez a minierőmű

A napelemek és a szélerőművek fénykorukat élik, ám nem szabad megfeledkeznünk a vízenergiáról sem: a belga Turbulent cég nemrég előállt egy olyan mini vízerőmű ötletével, ami egy hét alatt telepíthető, és akár hatvan háztartás számára elegendő elektromos áramot tud termelni. A találmány ráadásul teljesen környezetbarát. 

A mesterséges örvény nemcsak jól néz ki, de részben megoldhatja az emberiség energiaproblémáit is – a könnyen telepíthető technológiát főleg azokon a területeken lehet használni, ahol van elegendő víz. 

 

A  mini vízerőművűvel akár hatvan háztartásra elegendő áramot is lehet termelni. 

De ez még nem minden: a találmány teljesen környezetbarát, nem szennyezi se a folyót, se az élővilágot.

Bár a rendszer árát még nem nem tudjuk, valószínű, hogy már közepesen hosszú távon megtérül a befektetés, hiszen a beszerelése után tulajdonképpen teljesen ingyen termeli az energiát. 

Neked ajánljuk
Van egy ország, amely szinte csak megújulókat használt idén villamosenergia-termelésre Már húsz évre is megadható a vízjogi engedély Ön tudja, hogy melyik villanyautó a legnépszerűbb idehaza? A Föld lakóinak „ideális étrendje” a bolygóért és az egészségért Ilyen, amikor egy lavina lezúdul a svájci Alpokban (videó)
Tovább a forrásra: player.hu
Vissza
Hírfolyam