2019. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld jövőt jósolunk magunknak

Alapvetően átalakul a jövőben a gyártástechnológia: a főbb fejlődési irányok az emberi munkát helyettesítő robottechnológia, a megújuló energiaforrások, valamint a fosszilis energiával működő gépjárműveket helyettesítő elektromos járművek lesznek – olvasható az e-NET Internetkutató és Tanácsadó Kft.  közleményében, amelyből az is kiderül, hogy a netezők 90 százaléka szerint Magyarországon 2048-ig a megújuló energiaforrások teljesen felváltják a hagyományos energiahordozókat.

A cég tavaly júliusi felmérése szerint a netezők úgy vélik, a következő 30 évben az egyik legfontosabb változást a robottechnológia fejlődése okozza majd. Véleményük szerint a robotok több területen is átveszik majd az emberek helyét, illetve bővülni fog az otthonról végezhető munkák száma is. 

Mint kiderült, az internethasználók tartanak attól, hogy a klímaváltozás nagyon sok problémát fog okozni, főleg a Föld vízkészlete fog megcsappanni, és a szélsőséges időjárás is egyre gyakoribb lesz.

A magyar netezők szerint a megújuló energiaforrásoké a jövő Fotó: Pixabay

Emiatt különösen fontosnak tartják, hogy előtérbe kerüljenek a fenntartható, megújuló energiaforrások, és ezek használatát a mindennapokba is beépítsük.  A környezetvédelemmel, fenntarthatósággal összefüggésben az elektromos járművek használatának elterjedésével számolnak, amelyek gyakrabban fordulnak majd elő az utakon, mint hagyományos társaik, és amelyek talán már nem is a földön, hanem a levegőben fognak közlekedni.

A számszerűsített várakozások szerint a netezők 91 százaléka úgy gondolja, hogy Magyarországon a következő 3 évtizedben a  megújuló energiaforrások teljesen felváltják a hagyományos energiahordozókat.

Neked ajánljuk
Muszáj változtatnunk az energiafelhasználásunkon Egyre sikeresebb a Virtuális Erőmű Program Aggasztónak tartjuk a klímahelyzetet Magyar okospoháré lehet a műanyagtakarékos jövő Ekkora hajó még nem ment át ezen a csatornán – videó
Tovább a forrásra: scmonitor.hu
Vissza
Hírfolyam