2019. március 18., Ede, Sándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új fejlesztések a nap alatt: megújuló energiában erősít a MOL

Tiszaújvárosban, Százhalombattán és Füzesgyarmaton épít villamos energiát termelő napelemparkokat a MOL Magyarország. A telepítési munkálatok várhatóan az év végéig készülnek el – a megtermelt zöldáram mintegy kilencezer tonna szén-dioxid kibocsátását váltja majd ki.

Hamarosan indul az építkezés a MOL Magyarország három üzemében Tiszaújvárosban, Százhalombattán és Füzesgyarmaton, a megépült naperőművek a tervek szerint összesen 18,38 MWp kapacitással működnek majd, és több mint kilencezer háztartást tudnak ellátni villamos energiával. A projekt a KÁT (Kötelező Átvételi Támogatás) feltételei szerint valósul meg, ennek keretében a MAVIR szabályozott áron veszi át a megtermelt energiát húsz éven keresztül.

 

„Amikor a MOL 2030 stratégiát megalkottuk, elköteleztük magunkat az innovatív és alternatív technológiák mellett. Olyan fejlődési útra léptünk, mely további beruházások alapja lehet. A most kiépülő napelemparkokkal a MOL hozzájárul Magyarország megújuló energetikai vállalásainak teljesítéséhez is. A napelemparkok telepítésével egyrészt a MOL a ki nem használt ipari területein is megtérülő beruházást valósít meg, mindeközben jelentős zöldenergiát állít elő, mintegy 9 ezer tonna szén-dioxid-kibocsátást vált ki évente, ezzel is óvva a légkört” – mondta a sajtótájékoztatón Fasimon Sándor, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.

A vállalat az innovatív újításokban is élen jár: idén januártól MOL Limo néven közösségi autómegosztó szolgáltatást is kínál, illetve 2012-ben elsőként indított el hazánkban elektromos autóknak gyorstöltési lehetőséget, hamarosan pedig több száz töltőt állít fel a régióban a Next-E konzorcium keretében. 

Neked ajánljuk
Hollandiában hamarosan az autópályákat is napelemekkel szerelik fel Kiskunfélegyházát is elérte a napelem-forradalom Klímabarát stratégián dolgozik az innovációs tárca A betegségek és a halálesetek negyedét a környezetszennyezés okozza (videóval) A fenntartható gazdálkodás gyakorlatairól számoltak be
Tovább a forrásra: mol.hu
Vissza
Hírfolyam