2019. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kell ennyi energia? Hamarosan elindul az E.ON EnergiaKözösségek programja

Idén is elindul a Greendependent Intézet és az E.ON csoport együttműködésével az „E.ON EnergiaKözösségek” program. A kampány célja, hogy segítse a családok, háztartások, kisközösségek energiatudatos életmódját, és népszerűsítse, terjessze a karbonszegény, fenntartható életmódot.

Március végétől a Facebookon egy 9 hétig tartó kampányt szerveznek, ahol különböző témák mentén érdekes és tanulságos cikkeket, ötleteket, híreket osztanak meg. Ezek segítenek, hogy minél több energiát spóroljunk meg, valamint lehetőséget adnak a felkészülésre és gyakorlásra az ősszel induló közösségi megmérettetésre.

A kampány során háromhetente kihívásokat, feladatokat tesznek közzé, s ezek megoldását ajándékokkal jutalmazzák. Március 26-tól a tavaszi szünetre gondolva az elektronikus kütyük nélküli szórakozásról osztanak majd meg posztokat, a következő héten a fürdőszobai melegvíz-használat és a fürdés lesz a téma, majd a konyhai gépekről tesznek közzé hasznos információkat.

Ősztől pedig elindul a program úgymond hagyományos része, ahol a családok/háztartások csoportjai (ún. EnergiaKözösségek) versenyeznek az ország egész területén abban, hogy ki tud több (minimum 9%) energiát megtakarítani otthonában. Munkájukat önkéntes klímakoordinátorok és energiavadászok segítik, akik a háztartás minden tagját megpróbálják bevonni. Ezáltal a jelen és jövő nemzedékek együtt tanulhatják, gyakorolhatják a környezettudatos, fenntartható életmódot.

Ízelítőként megtekinthető az előző évad zárórendezvényéről készült kisfilm:

 

További információért látogasson el az E.ON weboldalára

Neked ajánljuk
Szélturbina a pécsi panel tetején Van egy ország, amely szinte csak megújulókat használt idén villamosenergia-termelésre Változás 123 ALDI üzletben az E.ON segítségével Döntések az egységes vadkárfelmérő rendszer alapján Új-Zéland szennyezettsége lassan ijesztő méreteket ölt
Tovább a forrásra: eon.hu
Vissza
Hírfolyam