2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A világ vezető vállalatai hisznek a hidrogénalapú jövőben

Vezető energetikai, tudományos-technológiai, valamint autógyártó vállalkozások csatlakoztak a Hidrogén Tanácshoz, újabb lendületet adva a hidrogénnel kapcsolatos innovációs folyamatnak, hogy elősegítsék az energetikai átalakulást. A Tanács megalapítása óta eltelt egy évben a tagok száma közel megduplázódott.

Egyre nagyobb lendületet kap a hidrogén, mint a jövő abszolút zöld energiahordozója, miután újabb multinacionális vállalatok csatlakoztak az annak széles körű alkalmazását propagáló globális szövetséghez: a már eddig is a világ vezető multinacionális vállalatait, például több más vezető autógyártó mellett a világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként számon tartott Toyotát (amely jelenleg egyedüli autógyártóként kínál hidrogén üzemanyagcellás személyautót, buszt, kamiont és targoncát is) tömörítő Hidrogén Tanács 11 új, ázsiai, észak-amerikai és európai taggal bővült.

A 2017 elején történt alapítása óta a Hidrogén Tanács – a maga nemében első, vállalatvezérektől indult kezdeményezésként – megduplázta tagjai számát, és az értéklánc egészét lefedő tagságával immár az összes meghatározó piacon jelen van. Folyamatban lévő beruházásaik és projektjeik mellett a Tanács tagjai idén egyesítik erőiket, és közösen lépnek fel a változás érdekében, globális szinten felgyorsítva annak ütemét.

 

A politikai döntéshozók és befektetők részéről világszerte megnyilvánuló fokozott érdeklődés mellett a következő öt-tíz évben döntő elmozdulás történhet a hidrogénalapú technológiák alkalmazása felé, mivel

egyes forgatókönyvek szerint a század közepére a hidrogéntechnológiák révén a világ energiaigényének 18 százaléka lesz fedezhető.

„Örömmel látom, hogy egyre több jelentős vállalat kötelezi el magát a hidrogén mellett,
felismerve, hogy ez az energetikai átalakulás megoldása" – fogalmazott Benoît Potier, a Hidrogén Tanács társelnöke és az Air Liquide elnök-vezérigazgatója.

  • A tagok listáját és a teljes cikket  a forrásra kattintva lehet elolvasni.
Neked ajánljuk
Napelemes rendszerrel fednék le a csatornáikat a spanyolok? A rénszarvasok zavarása miatt bonthatnak le 151 szélturbinát Norvégiában Mini szélturbináké a jövő? A tájpolitikák fontosságára hívja fel a figyelmet a táj nemzetközi napja Mennyi víz van a Földön? (videó)
Tovább a forrásra: autosforum.hu
Vissza
Hírfolyam