2019. március 23., Emőke
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Facebook is lájkolja a megújuló energiát

A Facebook adatközpontjaiban szeretné növelni a megújulókból származó energia felhasználását, ezért megállapodott az Enel Green Power North America vállalattal, hogy megvásárolja a 200 megawatt teljesítményű Rattlesnake Creek szélerőmű teljes áramtermelését.

A szélpark a nebraskai Dixton megyében épül meg, és 2029-ig több fázisban bővítik a parkot, a Facebook pedig garanciát vállalt arra, hogy 350 megawatt teljesítményig onnét vásárolják az áramot a nebraskai Papillonban épülő 970 ezer négyzetméteres új adatközpontjuk üzemeltetéséhez.

A Facebook adatközpontja Papillionban  Fotó: Facbook/Mark Zuckerberg

A nagyjából 15 ezer hektár nagyságú szélerőműparkban az első ütemben 101 darab Acciona AW125 3,15 megawattos turbinát helyeznek üzembe, melyeket egy 230 kV-os vezetékkel kapcsolnak rá a park déli részén áthaladó, az NPPD által üzemeltetett kelet–nyugati vezetékre.

A Rattlesnake Creek szélerőmű első üteme várhatóan 2018 végéig elkészül. A beruházás költsége eléri a 430 millió dollárt, vagyis a 110 milliárd forintot.

Neked ajánljuk
Új lendületet vehet a hazai biomassza-termelés Áder János: a klímaváltozás elleni küzdelemben a leghatékonyabb eszköz az energiahatékonyság javítása Így is lehet „szelfizni” Milliárdokkal támogatják a kkv-k napelemes fejlesztését Nagyjából 100 liter fáradt olajat öntöttek egy egri árokba
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam