2019. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Facebook is lájkolja a megújuló energiát

A Facebook adatközpontjaiban szeretné növelni a megújulókból származó energia felhasználását, ezért megállapodott az Enel Green Power North America vállalattal, hogy megvásárolja a 200 megawatt teljesítményű Rattlesnake Creek szélerőmű teljes áramtermelését.

A szélpark a nebraskai Dixton megyében épül meg, és 2029-ig több fázisban bővítik a parkot, a Facebook pedig garanciát vállalt arra, hogy 350 megawatt teljesítményig onnét vásárolják az áramot a nebraskai Papillonban épülő 970 ezer négyzetméteres új adatközpontjuk üzemeltetéséhez.

A Facebook adatközpontja Papillionban  Fotó: Facbook/Mark Zuckerberg

A nagyjából 15 ezer hektár nagyságú szélerőműparkban az első ütemben 101 darab Acciona AW125 3,15 megawattos turbinát helyeznek üzembe, melyeket egy 230 kV-os vezetékkel kapcsolnak rá a park déli részén áthaladó, az NPPD által üzemeltetett kelet–nyugati vezetékre.

A Rattlesnake Creek szélerőmű első üteme várhatóan 2018 végéig elkészül. A beruházás költsége eléri a 430 millió dollárt, vagyis a 110 milliárd forintot.

Neked ajánljuk
Ördögi körben az emberiség Megújuló energia otthonra? Nem csak a napelemek léteznek! A közösségi oldalakon virágzik az illegális állatkereskedelem A csimpánzok világnapja: egy viszonylag friss, de nagyon is fontos évforduló Bécs nyerésre áll az eldobható kávéspoharak ellen
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam