2018. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A Facebook is lájkolja a megújuló energiát

A Facebook adatközpontjaiban szeretné növelni a megújulókból származó energia felhasználását, ezért megállapodott az Enel Green Power North America vállalattal, hogy megvásárolja a 200 megawatt teljesítményű Rattlesnake Creek szélerőmű teljes áramtermelését.

A szélpark a nebraskai Dixton megyében épül meg, és 2029-ig több fázisban bővítik a parkot, a Facebook pedig garanciát vállalt arra, hogy 350 megawatt teljesítményig onnét vásárolják az áramot a nebraskai Papillonban épülő 970 ezer négyzetméteres új adatközpontjuk üzemeltetéséhez.

A Facebook adatközpontja Papillionban  Fotó: Facbook/Mark Zuckerberg

A nagyjából 15 ezer hektár nagyságú szélerőműparkban az első ütemben 101 darab Acciona AW125 3,15 megawattos turbinát helyeznek üzembe, melyeket egy 230 kV-os vezetékkel kapcsolnak rá a park déli részén áthaladó, az NPPD által üzemeltetett kelet–nyugati vezetékre.

A Rattlesnake Creek szélerőmű első üteme várhatóan 2018 végéig elkészül. A beruházás költsége eléri a 430 millió dollárt, vagyis a 110 milliárd forintot.

Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
Franciaország 2021-ig leállítja a széntüzelésű erőműveit (Mac)mentő? Az Apple forradalmasítaná az alumíniumgyártást 2017 a megújuló energia éve volt 2022-ig változatlan marad a szén iránti kereslet 3 az 1-ben: napelem, tévé és ablak