2018. május 22., Júlia, Rita
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Duplájára nőtt a megújuló energiát hasznosító városok száma

2015 és 2017 között megduplázódott azon városok száma, amelyek energiaigényük több mint 70 százalékát megújuló energiaforrásokból fedezik – derül ki a brit Carbon Disclosure Project (CDP) nonprofit szervezet 570 város energiahasználatáról gyűjtött adataiból. 

A CDP adatai szerint világszerte 101-re nőtt azon városok száma, melyek energiaigényüknek legalább 70 százalékát fedezik megújuló forrásokból, vagyis 2015 óta majdnem megduplázódott az ilyen települések száma, hiszen 2015-ben még csak 42 ilyen várost tudtak felmutatni. További 22 város érte el az 50 százalékos szintet.

Amikor 2017 közepén Donald Trump bejelentette, hogy kilépteti az USA-t a párizsi klímaegyezményből, világszerte 7400 (!) polgármester fogott össze, hogy bejelentsék, ők városukat továbbra is a klímaegyezmény hatálya alá tartozónak tekintik.

Világszerte már 101 város fedezi energiaszükségletének nagy részét megújulókból Fotó: Freepik

 A környezetvédő Sierra Club adatai szerint az USA-ban öt város tudta megvalósítani azt, hogy energiaigényét száz százalékban megújulókból fedezze. 

Amerika-szerte 58 város és település vezetése határozta el, hogy idővel 100 százalékban megújulókból fogják működtetni a várost. Köztük van Atlanta és San Diego is.

Angliában 84 a hasonló elhatározást tevő városok száma (2050-re vállalták e cél elérését), köztük megtalálható Liverpool, Dagenham, Bristol és Peterborough.

A világon jelenleg már 42 város működik teljes egészében megújulókkal, többségben Dél-Amerikában, ahol sok a vízerőmű.

Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
Franciaország 2021-ig leállítja a széntüzelésű erőműveit (Mac)mentő? Az Apple forradalmasítaná az alumíniumgyártást 2017 a megújuló energia éve volt 2022-ig változatlan marad a szén iránti kereslet 58 tonnát nyom a világ legnagyobb villanyjárgánya