2018. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Az út végén roncstelep helyett fény vár a Nissanra

Akkor sincs baj, ha az elektromos Nissan Leaf akkumulátora már nem a régi: a gyártó ugyanis elindította a The Reborn Light nevű projektjét, amelynek lényege, hogy a villanyjárgányban már nem használható akkumulátorcsomagot az utcai közvilágításhoz használják fel. 

A projekt során a  tervek szerint a lámpatesteket a Leaf kiszuperált akkumulátoraival szerelnék fel – amely elhasználódása ellenére annyi energiát azért még bőven képes tárolni, hogy működtesse a LED-lámpákat –, ehhez pedig egy napelem is társulna. Ennek köszönhetően amellett, hogy a közvilágítást csak napenergiával működtetnék, még az akkumulátort sem kellene kidobni.

A Nissan azonban nemcsak ebben a megoldásban gondolkodik. A tervek szerint ugyanis olyan házak energiatárolásánál is hasznosítanák, amelyek szél- és/vagy napenergiából nyerik az elektromos áramot. A pakk éjszaka vagy áramkimaradás esetén lenne aktív.

 
Neked ajánljuk
Tovább nőtt a fényszennyezettség Újrahasznosított műanyagból készült a magyar napelemes térburkolat Duplázás: napi 440 elektromos autót gyártana a Renault A sarki jég fehérjét a burjánzó planktonok kékeszöldje válthatja fel Számít, mit eszel!
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam