2018. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Az út végén roncstelep helyett fény vár a Nissanra

Akkor sincs baj, ha az elektromos Nissan Leaf akkumulátora már nem a régi: a gyártó ugyanis elindította a The Reborn Light nevű projektjét, amelynek lényege, hogy a villanyjárgányban már nem használható akkumulátorcsomagot az utcai közvilágításhoz használják fel. 

A projekt során a  tervek szerint a lámpatesteket a Leaf kiszuperált akkumulátoraival szerelnék fel – amely elhasználódása ellenére annyi energiát azért még bőven képes tárolni, hogy működtesse a LED-lámpákat –, ehhez pedig egy napelem is társulna. Ennek köszönhetően amellett, hogy a közvilágítást csak napenergiával működtetnék, még az akkumulátort sem kellene kidobni.

A Nissan azonban nemcsak ebben a megoldásban gondolkodik. A tervek szerint ugyanis olyan házak energiatárolásánál is hasznosítanák, amelyek szél- és/vagy napenergiából nyerik az elektromos áramot. A pakk éjszaka vagy áramkimaradás esetén lenne aktív.

 
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
A CUPRA e-racerrel együtt jön az elektromos túraautók versenye? Franciaország 2021-ig leállítja a széntüzelésű erőműveit Újrahasznosított műanyagból készít utat egy brit startup (Mac)mentő? Az Apple forradalmasítaná az alumíniumgyártást „Nehéz feldolgoznom, hogy valami szemét”