2018. december 18., Auguszta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szaúd-Arábiában épül a világ legnagyobb napelemparkja?

A SoftBank óriásvállalat és Szaúd-Arábia azt tervezik, hogy 200 milliárd dollárból közösen megépítik a világ legnagyobb napenergiaparkját. Amellett, hogy a létesítmény 200 gigawatt energiát állíthatna elő, a beruházás rengeteget enyhíthetne az ország energiaellátásának földgáz- és kőolajfüggőségén.

Szaúd-Arábia már régóta napirenden tartotta a megújulóenergia-projektek elindítását, de a miniszterei csupán tavaly kezdtek érdemi lépéseket tenni az ügyben. 

Ha megépítik, a naperőmű csaknem megtriplázhatja az ország energiatermelő kapacitását, amely 2016-ban 77 GW-ra rúgott, és kizárólag földgázra és kőolajra támaszkodott. 

A beruházás enyhíthetne Szaúd-Arábia földgáz- és kőolajfüggőségén Fotó: Pixabay

„A királyságban nagyon sok a napsütés, óriási a beépíthető területe, rengeteg remek mérnöke és kiváló munkaereje van, de ami a legfontosabb, kitűnő és nagyratörő elképzelésekkel rendelkezik” – mondta Masayoshi Son, a SoftBank alapítója.

Neked ajánljuk
Óriási napelemes beruházás indul Törökországban Napelemekkel fedik be a svájci autópályát Sokk a klímacsúcson: kisiklatta a tárgyalásokat az USA–Oroszország–Szaúd-Arábia–Kuvait-négyes Visegrád-projekt a körforgásos gazdaság megvalósításáról Nem csak Pest megyében küzdenek a szemétszállítással
Tovább a forrásra: gyartastrend.hu
Vissza
Hírfolyam