2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

826 darab napelemet kapott a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet

826 darab napelemet telepítettek a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet épületére. A Környezeti és Energetikai Hatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretén belül megvalósult európai uniós projektnek köszönhetően jelentősen csökken az intézmény energiaigénye. 

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a miniszterelnökség államtitkára köszöntőjében elmondta, hogy a 90-es évek elején még a bezárás gondolata fenyegette az intézetet. Az elmúlt hosszú évek alatt azonban jelentős fejlődésen ment keresztül, köszönhetően a korábbi és a jelenlegi vezetőségnek is. Épület-korszerűsítések és energiarendszerek megújítása valósult meg. Az államtitkár kiemelte: „Magyarországon az Európai Unió és a kormány is kiemelten fontosnak tartja a környezetvédelmet.”

A fotovoltaikus rendszert és a KEHOP-projektet Takács Szabolcs megyei kormánymegbízott ismertette. Elmondta, hogy a KEHOP-program kapcsán Veszprém megye is jelentős forrásokhoz jutott. Az eddigi 40 pályázat támogatási összege együttesen meghaladja a 35 milliárd forintot.

A beruházásnak köszönhetően jelentősen csökken az épület energiaigénye Fotó: Pixabay

„A farkasgyepűi beruházás eredményeként várhatóan a jövőben a villamos energia mintegy felét fogják megtermelni a napelemek. Úgy gondolom, a 826 darab napelem telepítésének köszönhetően az intézmény a megspórolt összeget a betegellátás további korszerűsítésére fordíthatja. Dicséretes, hogy a vezetőség újabb és újabb beruházásokat szeretne megvalósítani. Kívánom, hogy minden célkitűzés valósuljon meg” – fejtette ki gondolatait a kormánymegbízott.

Neked ajánljuk
Süli János: atomenergia nélkül nincs klímavédelem V4-ek: nincs klímasemlegesség atomenergia nélkül Hamarosan új életre kel a Ráckevei–Soroksári-Duna A Növekedési Kötvényprogram a megújuló erőművek épülését is segíti Már nem szokatlan, hogy rénszarvasra vadásznak a jegesmedvék? (videóval)
Tovább a forrásra: veol.hu
Vissza
Hírfolyam