2018. augusztus 16., Ábrahám
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Úszó napelemeket telepítenek Hollandiában

Zseniális ötlettel rukkolt elő egy holland konzorcium: a szakemberek szerint, mivel Hollandiában hiányzik a hely a nagy kiterjedésű szélkerék- és naperőműparkok létrehozására, ezért a szélturbinák között, a tengeren helyeznének el úszó napelemeket. Az első kísérleti program már a nyáron elindulhat.

Az úszó napelemes modulok előnye, hogy a tengervíz egyformán és automatikusan lehűti azokat, emellett több napsütés éri őket.

Így 15 százalékkal több napenergia termelhető, mint a szárazföldön elhelyezett klasszikus napelemek segítségével.

A projekt hamarosan elindulhat Fotó: Shutterstock illusztráció

Miután a meglévő infrastruktúrát hasznosítani lehet, a költségek is alacsonyan tarthatók. A termelt áramot a meglévő és a szélturbinákhoz kapcsolódó kábeleken szállítanák a szárazföldre. A Solar-at-Sea nevű projektben részt vevő szakértők azzal számoltak, hogy hosszú távon a tengeren még olcsóbban lehet áramot termelni, mint a klasszikus módszerekkel a szárazföldön – írja a reuters.com nyomán az alternativenergia.hu.

Technikai kihívások persze vannak, de mindennek ellenére a szakemberek abból indultak ki, hogy a következő három éven belül megvalósulhat az elképzelés.

Neked ajánljuk
Gigantikus méretű hidrogénüzemet építenének a hollandok Úszó napelemeket telepítenek Hollandiában Fűtött kerékpárutat építenek a hollandok Vízhiány van Észak-Magyarországon Mindenhová elér a műanyagszemét
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam