2018. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Fenntarthatóságból jeles: a Google 100 százalékban megújulókból fedezte a fogyasztását

A Google bejelentette, 2017-ben már éves energiafogyasztásának megfelelő mennyiségű, megújuló energiaforrásból származó energiát vásárolt. Ez nem azt jelenti, hogy a vállalat energiaigényét kizárólag megújuló forrásból elégítené ki, mégis fontos lépés a zöldebb működés felé.

Az elmúlt évben a Google teljes energiafelhasználásának 57 százaléka származott megújulókból.  

A keresőóriás 2010-ben kezdte el a zöldenergiára történő átállást, és 2016 végén jelentette be, hogy a teljes globális felhasználásának megfelelő mennyiséget vesz a következő évben. Az adatok alapján túlnyomórészt szélenergiáról van szó, de napenergiát is vásárolnak. 

A Google adatközpontja Fotó: Google Blog

Világszerte a Google összesen 26 erőművel működik együtt, amelyek összesen évi 3 gigawattos teljesítménnyel járulnak hozzá az internetes vállalat működéséhez, ezzel maga mögött hagyja a dobogó második helyén lévő Amazont és a bronzérmes Microsoftot.

Neked ajánljuk
Zöld alma: már száz százalékban megújuló energiaforrásokkal üzemel az Apple 3 gigawatt megújuló energiát használ a Google Az ENSZ Környezetvédelmi Programja és a Google összefog a bolygó megmentéséért Megszépült a martonvásári kastély parkja Kitalálja, mivel működik ez a zseblámpa?
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam