2018. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Az Angyalok városában megújuló energiából fedeznék a teljes áramellátást

2030-ra teljesen megújuló forrásokból fedezné elektromosáram-igényét Los Angeles. Ennek érdekében tanácsadó testületet állított fel a városi közműcég, a LADWP, amely 2019-re dolgozná ki az ehhez szükséges lépéseket. Egy tanulmány szerint az átállás olcsóbb is, mintha hagyományos módon fejlesztenék a jelenlegi rendszert.

Egy helyi érdekképviseleti csoport már előre elkészíttetett egy tanulmányt, amely szerint a cél megvalósítható, sőt várhatóan olcsóbban is kijön, mintha minden a régi kerékvágásban haladna.

A szakemberek szerint a napelemes energiatermelés mellett elsősorban energiatakarékossággal és akkumulátoros tárolókapacitások kiépítésével kell kiváltani a távolról drága vezetékrendszereken a városba szállított, szén-, atom- és vízerőművekben megtermelt áramot.

Los Angelesben még nagyobb szerepük lesz a napelemeknek Fotó: Pixabay
Neked ajánljuk
NASA: az atomenergia csökkenti az üvegházhatású kibocsátást Egyiptomé lesz a világ legnagyobb napelemparkja? Los Angelesben a hőség leküzdésére fehérre mázolják az utcákat Gombából táskát? Baraksó Alexandra szerint lehetséges! Lézerekkel bombázza a Földet a NASA új műholdja
Tovább a forrásra: greenport.hu
Vissza
Hírfolyam