2018. július 18., Frigyes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Megújuló cukiság: óriáspanda alakú napaelemfarm épült Kínában

Ki mondta, hogy a megújuló energiaforrás nem lehet formabontó? A kínaiak szakítottak a napelemek monoton, rácsszerű elrendezésével, és építettek maguknak egy óriáspanda alakú naperőművet. A kivitelezők további „szolárpandákat” is terveznek még. 

A China Merchants New Energy Group Datong közelében adta át a világ első panda alakú naperőművét, amely egy négyzetkilométeres területet foglal el.

A Panda Erőmű 3,2 milliárd kilowattóra napenergiát képes termelni 25 év alatt, állítja a vállalat. Ez nagyjából egymillió tonna szén elégetését teszi szükségtelenné, és így 2,74 millió tonna szén-dioxidtól menti meg a bolygót.

Így néz ki az óriáspanda-naperőmű Fotó: China Merchants New Energy/Panda Green Energy 

A terv egy nagyobb erőfeszítés része, hogy felhívják a fiatalabb kínaiak figyelmét a tiszta energia fontosságára. A csoport reményei szerint további panda alakú erőműveket építenek a következő öt évben.

Neked ajánljuk
Franciaország 2021-ig leállítja a széntüzelésű erőműveit (Mac)mentő? Az Apple forradalmasítaná az alumíniumgyártást 2017 a megújuló energia éve volt 2022-ig változatlan marad a szén iránti kereslet 3 az 1-ben: napelem, tévé és ablak
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam