2019. június 19., Gyárfás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megújuló cukiság: óriáspanda alakú napaelemfarm épült Kínában

Ki mondta, hogy a megújuló energiaforrás nem lehet formabontó? A kínaiak szakítottak a napelemek monoton, rácsszerű elrendezésével, és építettek maguknak egy óriáspanda alakú naperőművet. A kivitelezők további „szolárpandákat” is terveznek még. 

A China Merchants New Energy Group Datong közelében adta át a világ első panda alakú naperőművét, amely egy négyzetkilométeres területet foglal el.

A Panda Erőmű 3,2 milliárd kilowattóra napenergiát képes termelni 25 év alatt, állítja a vállalat. Ez nagyjából egymillió tonna szén elégetését teszi szükségtelenné, és így 2,74 millió tonna szén-dioxidtól menti meg a bolygót.

Így néz ki az óriáspanda-naperőmű Fotó: China Merchants New Energy/Panda Green Energy 

A terv egy nagyobb erőfeszítés része, hogy felhívják a fiatalabb kínaiak figyelmét a tiszta energia fontosságára. A csoport reményei szerint további panda alakú erőműveket építenek a következő öt évben.

Neked ajánljuk
Akár tízezer hazai cég válthat napenergiára Tavaly több ezer magyar háztartás döntött a megújuló energia mellett Ritka, teljesen fehér óriáspandát láttak Kínában Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog Az éghajlatváltozás hozzájárul a mentális betegségek kialakulásához
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam