2020. május 31., Angéla, Petronella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már napelemes Tesla cserepek borítják a háztetőket

Némi csúszással, de már a lakosság körében is elkezdődött a Tesla napelemes cserepek telepítése. Muskék a 9,85 kilowatt névleges kapacitású rendszerre élethosszig tartó garanciát adnak, míg az áramtermelő képesség megőrzését 30 évre garantálják. 

Az elmúlt hónapokban a Tesla már a telepítéseket is elindította, azonban egyelőre csupán az alkalmazottai számára, és csak a sima felületű változatban. Most azonban már a rendes ügyfélkörben is folyik a telepítés, amelyről az első fotók is megjelentek az electrek beszámolója szerint, miután az egyik első ilyen installációról egy San Jose-i ügyfél képeket osztott meg a Twitteren – írja az alternativenergia.com. 

A rendszer névleges kapacitása 9,85 kilowatt.

A társaság tájékoztatása szerint a fogyasztók négyzetméterenként körülbelül 235 dolláros árral, és nagyjából a hagyományos cserépcserének megfelelő 5-7 napos telepítési idővel számolhatnak.

Otthon a Teslával Fotó: Tesla

A cserepekre – amelyek számos hagyományos cserépnél ellenállóbbak az olyan külső behatásokkal szemben, mint például a jégeső – a társaság élethosszig tartó garanciát ad, míg az áramtermelő képességük megőrzését 30 évre garantálja.

A Tesla további változatok megjelenését is ígéri, de továbbra is rendelhetők a cégtől a hagyományos, már meglévő tetőre telepíthető fotovoltaikus panelek is, amelyek egy jó állapotú tetővel rendelkező ingatlan esetében gazdaságosabb választást jelentenek a cserepeknél.

Neked ajánljuk
Látta már a világ megújulóenergia-térképét? Óriási napelempark épül az Egyesült Államokban Itt a Tesla kabrió Rekordszámú új ragadozó szivacsfajra bukkantak Ausztrália partjainál Ha nem rohan el fülünk mellett a madárdal...
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam