Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 5., Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A szomszédban épül Európa egyik legnagyobb naperőműve

A Dnyepropetrovszk megyei Nikopol közelében, egy kimerült bánya területén fog megépülni az a naperőmű, amely Ukrajnában az eddigi legnagyobb lesz, és teljesítményét tekintve európai mértékkel is a TOP 3-ban kaphat helyet – adta hírül az mnsz.hu. 

A tervek szerint a gigantikus méretű naperőmű évente mintegy 280 millió kW/óra energiát állít majd elő, ami közel 100 ezer háztartás ellátására lesz elegendő.

A létesítmény kivitelezési terveinek elkészítésére kiírt pályázaton egy kínai cég lett a nyertes. A Rinat Ahmetov tulajdonában lévő DTEK Energoholding elképzelései szerint az erőmű már 2018 végén megkezdheti az áramtermelést – írja a RIA Novosztyi nyomán az mnsz.hu. 

A Kelet-Ukrajnában létesítendő erőmű közel 100 ezer háztartás energiaellátását fogja biztosítani Fotó: Freepik

Idehaza sem lesz hiány megújuló energiából: ahogy arról már itt beszámoltunk, már idén nyáron elkezdheti a termelést Magyarország legnagyobb naperőműve. A Felsőzsolca és Onga határában épülő létesítménynek köszönhetően éves szinten több mint 20 000 tonnával csökkenhet az ország szén-dioxid-kibocsátása.

Neked ajánljuk
Vajon megéri Csernobilban naperőművet működtetni? Nagyon nem mindegy, hogy hova telepítenek napelemet Tudta? 600 000 000 négyzetméternyi napelem van a világon A karanténból ingyen elkóborolhatunk a könyvek univerzumába Kivilágított ablakok biztatták a világ nagyvárosait
Tovább a forrásra: mnnsz.hu
Vissza
Hírfolyam