2020. július 9., Lukrécia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Díjnyertes magyar fejlesztéssel spórolhatunk az energiaszámlán

Az Invitech Solutions ismét kiosztotta az InnoMax-díjakat – a tavalyi évhez hasonlóan idén is Business és Nonprofit kategóriában keresték a legjobb hazai fejlesztéseket. Az InnoMax Business kategória győztese az Energrade Kft. lett az energiahatékonyabb működést segítő, IoT- (dolgok internetje) technológiát alkalmazó platformjával.

„Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország egyik meghatározó vállalatától, az Invitech Solutionstől nyertünk egy olyan díjat, amely az innováció és a piacképesség találkozását, a fejlesztések versenyképességét vizsgálta” – emelte ki Kocsis Frigyes, az Energrade ügyvezetője. Innovációjuk a vállalkozások működését a felhasznált energiamennyiség szempontjából monitorozza, elemzi, és automatikusan felhívja a figyelmet a megtakarítási lehetőségekre.

„A platform segítségével akár 40 százalékos megtakarítás is elérhető az energiaköltségek területén.

A fejlesztésnek köszönhetően jelentősen csökkenthető az energiaszámla Fotó: Pixabay

Ha pedig összehasonlítjuk egy épület kiértékelésénél a szoftver nélküli és a szoftverrel történő állapotfelmérést, akkor az időmegtakarítás akár 80 százalék is lehet, ami további általános költségmegtakarítást jelenthet” – összegezte az ügyvezető.

Az IoT-alapú megoldás egyik előnye, hogy olyan adatösszefüggést is feltár, amely a különböző rendszerek integrálatlanságából adódik.

A platform képes a mérések, kiértékelések alapján megmutatni, hogy hol vannak olyan hatékonysági pontok a rendszerben, amelyek fejlesztendők, ezáltal pedig jelentős költségmegtakarítást, hatékonyságnövelést érthetnek el a vállalkozások.

Neked ajánljuk
Folyamatosan nő az áramfogyasztásunk Hazánkban tavaly közel 124 százalékkal nőtt a napelemek által termelt áram Nincs megállás: Bécs a fékenergiát is újrahasznosítja Sikeres volt a villanyautók vásárlását támogató pályázat A jószándék kevés lesz: a ma ígéreteit csak a jövő technológiája válthatja valóra
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam