2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Díjnyertes magyar fejlesztéssel spórolhatunk az energiaszámlán

Az Invitech Solutions ismét kiosztotta az InnoMax-díjakat – a tavalyi évhez hasonlóan idén is Business és Nonprofit kategóriában keresték a legjobb hazai fejlesztéseket. Az InnoMax Business kategória győztese az Energrade Kft. lett az energiahatékonyabb működést segítő, IoT- (dolgok internetje) technológiát alkalmazó platformjával.

„Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország egyik meghatározó vállalatától, az Invitech Solutionstől nyertünk egy olyan díjat, amely az innováció és a piacképesség találkozását, a fejlesztések versenyképességét vizsgálta” – emelte ki Kocsis Frigyes, az Energrade ügyvezetője. Innovációjuk a vállalkozások működését a felhasznált energiamennyiség szempontjából monitorozza, elemzi, és automatikusan felhívja a figyelmet a megtakarítási lehetőségekre.

„A platform segítségével akár 40 százalékos megtakarítás is elérhető az energiaköltségek területén.

A fejlesztésnek köszönhetően jelentősen csökkenthető az energiaszámla Fotó: Pixabay

Ha pedig összehasonlítjuk egy épület kiértékelésénél a szoftver nélküli és a szoftverrel történő állapotfelmérést, akkor az időmegtakarítás akár 80 százalék is lehet, ami további általános költségmegtakarítást jelenthet” – összegezte az ügyvezető.

Az IoT-alapú megoldás egyik előnye, hogy olyan adatösszefüggést is feltár, amely a különböző rendszerek integrálatlanságából adódik.

A platform képes a mérések, kiértékelések alapján megmutatni, hogy hol vannak olyan hatékonysági pontok a rendszerben, amelyek fejlesztendők, ezáltal pedig jelentős költségmegtakarítást, hatékonyságnövelést érthetnek el a vállalkozások.

Neked ajánljuk
Árampiac: a magyarok kevesebbet fogyasztottak, még kevesebbet termeltek szeptemberben V4-ek: nincs klímasemlegesség atomenergia nélkül Két hidrogénvölgyet alakítanak ki Magyarországon Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam