2019. október 19., Nándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kalifornia: három emelet felett a napelem kötelező lehet

2020-tól minden Kaliforniában épülő, legalább háromemeletes új háznak rendelkeznie kell majd napelemekkel, ha az állam energetikai bizottsága megszavazza az erre vonatkozó rendelettervezetet – írja az Independent nyomán az index.hu. 

Az energetikai bizottság nagyjából 10 évvel ezelőtt tűzte ki célul, hogy 2020-ra az összes lakóépületnek, 2030-ra pedig az összes üzleti felhasználású épületnek „zéró kibocsátásúnak” kellene lennie. Ez azt jelenti, hogy egy ingatlan annyi napenergiát termel meg, amennyi pont ellensúlyozza az áram- és gázfogyasztását.

Kaliforniában még nagyobb teret engednének a megújuló energiáknak Fotó: Pixabay

Az új rendelet egyelőre nem várja el, hogy az új házak ilyenek legyenek, ugyanis a hatósági számítások alapján ez még nem lenne költséghatékony.

Kalifornia energiaellátása már jelenleg is elég nagy részben támaszkodik megújuló energiaforrásokra, vannak olyan napok, amikor nagyon erős napsütés esetén olyan sok energia termelődik az államban, hogy az energiaárak negatívba fordulnak.

Neked ajánljuk
Egyre több amerikai város dönt a napenergia mellett 193 darab napelem került fel az ENSZ New York-i székházára Kalifornia, a műanyag-szabályozás amerikai úttörője Meleg színű, meghitt fények A dunavirág mentőakció (természetfilm)
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam