2018. november 13., Szilvia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Íme a magyar tanya, ahol napelemes lámpák világítják meg az éjszakákat

Nem kell sötétben botorkálniuk a Csengele tanyavilágában közlekedőknek, mivel a veszélyes kereszteződéseket és a sokak által használt buszmegállókat a Tanyafejlesztési Programnak köszönhetően már napelemes lámpák fénye világítja meg. 

„A külterületen élők esélyegyenlőségét javítja ez a fejlesztés, amelyet a Tanyafejlesztési Program jóvoltából valósítottunk meg” – mondta a delmagyar.hu-nak Kormányos Sándor csengelei polgármester. Hozzátette, olyan speciális helyzetű a településük, hogy kétezer lakosuk több mint fele a tanyavilágban él, ezért az önkormányzatnak folyamatosan törekednie kell az ő életkörülményeik javítására is.

A napelemes lámpáknak köszönhetően sokkal biztonságosabbá vált a tanya Fotó: delmagyar.hu

Két éve a Tanyafejlesztési Programból 10 százalékos önerővel több mint 5 millió forintot nyertek – ebből 13 szigetszerű napelemes lámpát helyeztek el külterületen. Azokba a buszmegállókba és kereszteződésekbe szerelték a lámpákat, ahol nagyobb a járműmozgás, és bár eddig sem voltak balesetek, a lakosok biztonságérzetét jelentősen javítja a beruházás. 

„A tanyavilágot kivilágítani azt jelezheti, hogy jólét van, ám ennél sokkal fontosabb, hogy még élhetőbbek lettek a csengelei külterületek” – fogalmazott Kormányos Sándor.

Neked ajánljuk
Napelemeket kaptak nógrádi szakközépiskolák Újabb jelentős napelemgyártó lép a magyar piacra Elege van a villanyszámlákból? Nincs egyedül Már a vadon élő állatok ürülékében is jelen van a műanyag Mely veszélyes kémiai anyagok hozhatók összefüggésbe a műanyag csomagolásokkal?
Tovább a forrásra: delmagyar.hu
Vissza
Hírfolyam