2019. július 24., Kincső, Kinga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elindult a lakossági napelem-szolgáltatás

A Nemzeti Közművek elindította lakossági napelemes szolgáltatását, amely az egész ország területén elérhető. A szolgáltatás igénybevételével az ügyfelek a napelemes rendszer telepítésével villamosenergia-felhasználásuk jelentős részét közvetlenül megújuló energiaforrásból fedezhetik.

A környezetvédelmi előnyökön túl a napelemes rendszer üzemeltetése gazdasági előnyt is jelent a Nemzeti Közművek lakossági ügyfelei számára, hiszen a hatályos jogszabályi környezet által biztosított szaldóelszámolás megteremti annak lehetőségét, hogy akár nullára csökkentsék éves villamosenergia-költségeiket.

A  napelemes szolgáltatás teljes körű lesz az érdeklődők számára: a műszaki felméréstől az üzembe helyezéshez szükséges minden eszköz telepítésén keresztül az engedélyek beszerzéséig a teljes folyamatot a Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Optimum Zrt. végzi.

A végfelhasználók számára a megújuló energiaforrások közül ma a napenergia hasznosítása a legkényelmesebb és legelterjedtebb. A Nemzeti Közművek által telepített, a közcélú villamos hálózattal párhuzamosan működő napelemes rendszerek napelemmodulokból, inverterből és egyéb villamos berendezésekből, valamint a rögzítésre szolgáló tartószerkezet elemeiből állnak. A napelemek a rájuk érkező napsugárzást egyenárammá alakítják, míg az inverter feladata, hogy az egyes napelemek által termelt egyenáramot a háztartási eszközeink által hasznosítható, a hálózati villamos energiával megegyező minőségű váltakozó árammá alakítsa át.

Megéri napelemet használni Fotó: Pixabay

Mint kiderült, a napelemes szolgáltatás igénybevételéhez az MFB-pontokon igényelhető, a Széchenyi 2020 program keretében a lakóépületek energiahatékonyságának és megújulóenergia-felhasználásának növelését célzó kamatmentes hitel is elérhető.

A Nemzeti Közművek az első szolárrendszert jótékony célból a Szemem Fénye Alapítvány által működtetett pécsi Dóri Házra telepíti.

  • Az igénylés menetéről itt találhat bővebb információt. 
Neked ajánljuk
A vállalkozások rengeteget segíthetnének a klímaváltozás elleni harcban Megújuló energia otthonra? Nem csak a napelemek léteznek! Most már a napelemet is össze lehet hajtani A szénadó lehet a klímaválság ellenszere? Üzenet a jövőnek
Tovább a forrásra: nemzetikozmuvek.hu
Vissza
Hírfolyam