2018. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Kína Magyarországon épít geotermikus erőművet

Kína óriási, 45 milliárd forint értékű beruházást valósít meg hazánkban. Az ázsiai ország a Pest megyei Turán épít 40 megawatt teljesítményű geotermikus erőművet, amely a villamos energia termelése mellett mezőgazdasági, valamint lakóépületek hő- és fűtésigényét is kielégíti.

Szijjártó Péter Sanghajból ismertette, hogy a cég a világ 3. legnagyobb gyártója, a Zhejiang Kaishan Compressor a távol-keleti térségben piacvezető az erőművi kompresszorok előállításában. Mint kiderült, a vállalat emellett Budapesten hozza létre geotermikus üzletági központját is.

A bőnyi geotermikus erőmű Fotó: MTI/Krizsán Csaba

 Szijjártó Péter a tárgyalásokat értékelve hangsúlyozta, hogy Kína továbbra is az egyik legvonzóbb befektetési környezettel rendelkező államnak tekinti Magyarországot. A távol-keleti országból mostanáig csaknem 4 milliárd dollár értékű beruházás érkezett.

Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
Fosszilis adókkal pótolhatná az EU a Brexitből eredő bevételkiesést Franciaország 2021-ig leállítja a széntüzelésű erőműveit (Mac)mentő? Az Apple forradalmasítaná az alumíniumgyártást „Széndobálók” kerestetnek! – vetélkedő a Heinekennel 20 milliárdos fejlesztés a Fertő partján