2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy-Britannia a világ legnagyobb energiatároló-hálózatát építené meg

A szél- és naperőművek napjaink egyik legfontosabb energiatermelő forrásává váltak, ám a technológia hatékonysága nagyban függ az időjárástól. A megoldást egyebek mellett a megtermelt energia eltárolása jelentené – ezt  Nagy-Britannia is felismerte, emiatt a világ legnagyobb energiatároló-hálózatát építené meg. 

A SPIEGEL információja szerint a Pivot Power cég és a National Grid helyi hálózatüzemeltető összesen 45 energiatároló egységet akar felszerelni Anglia, Skócia és Wales áramhálózatának neuralgikus pontjain. Az egyes egységek teljesítménye 50 megawatt lenne. Az első tíz modult a következő 18 hónapban állítják üzembe.

A cél egy olyan nemzeti energiatároló-hálózat létrehozása, amelynek a teljesítménye több mint 2 gigawatt.

A megújuló energiaforrások világszerte közkedveltek Fotó: Pixabay

Az új rendszer eltárolná a megtermelt áramból a felesleget, majd amikor szükség van arra, akkor visszatáplálja a hálózatba. Az egységek annyi áramot őriznek majd, amely elegendő 235 000 háztartás egy napig való működésére. Ezáltal biztosítani fogja, hogy az áramellátás mindig biztonságos és stabil maradjon.

Emellett a Pivot Power az energiatárolók mellett kiépítené a világ legnagyobb gyorstöltőállomás-hálózatát is az elektromos autók számára. 

Neked ajánljuk
Hőkomfortmérő bábuval kutatják az ideális épület-hőmérsékletet 2030-ra a háromszorosára nőhet hazánk napenergia-kapacitása A zöld helyreállítással a klíma és a gazdaság is jobban járna Dánia mesterséges energiaszigetet épít A kibocsátás csökkentésével gyorsabban eredményt érhetünk, mint eddig gondoltuk
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam