2019. február 19., Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy-Britannia a világ legnagyobb energiatároló-hálózatát építené meg

A szél- és naperőművek napjaink egyik legfontosabb energiatermelő forrásává váltak, ám a technológia hatékonysága nagyban függ az időjárástól. A megoldást egyebek mellett a megtermelt energia eltárolása jelentené – ezt  Nagy-Britannia is felismerte, emiatt a világ legnagyobb energiatároló-hálózatát építené meg. 

A SPIEGEL információja szerint a Pivot Power cég és a National Grid helyi hálózatüzemeltető összesen 45 energiatároló egységet akar felszerelni Anglia, Skócia és Wales áramhálózatának neuralgikus pontjain. Az egyes egységek teljesítménye 50 megawatt lenne. Az első tíz modult a következő 18 hónapban állítják üzembe.

A cél egy olyan nemzeti energiatároló-hálózat létrehozása, amelynek a teljesítménye több mint 2 gigawatt.

A megújuló energiaforrások világszerte közkedveltek Fotó: Pixabay

Az új rendszer eltárolná a megtermelt áramból a felesleget, majd amikor szükség van arra, akkor visszatáplálja a hálózatba. Az egységek annyi áramot őriznek majd, amely elegendő 235 000 háztartás egy napig való működésére. Ezáltal biztosítani fogja, hogy az áramellátás mindig biztonságos és stabil maradjon.

Emellett a Pivot Power az energiatárolók mellett kiépítené a világ legnagyobb gyorstöltőállomás-hálózatát is az elektromos autók számára. 

Neked ajánljuk
Környezetvédelmi okokból Szlovénia módosított a vízerőmű-építéseken Az atom után a szénerőműveket is bezárják Németországban Ellepheti a szemét a briteket a Brexit miatt Már lehet regisztrálni az idei „TeSzedd!” -re Mi fán terem az erdő? 1–3. rész
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam