2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Volkswagen is támogatja az elektromos mobilitás nagy reménységét

A szilárdtest-akkumulátor az elektromos mobilitásban várt áttörés egyik nagy reménysége. A Volkswagen konszern most 100 millió dollárt fektet a technológia fejlesztésével foglalkozó amerikai QuantumScape vállalatba.

Az elektromosjármű-technológiában alkalmazott lítiumion akkumulátorok legnagyobb hátránya a viszonylag kicsi hatótáv, valamint a gyulladásveszély – éppen emiatt kiemelten fontos a szilárdtest-akkumulátorok bevezetése, ami mindkét problémát megoldaná. A járművek hatótávja a kisebb méretű és nagyobb energiasűrűségű és jobb gyorstöltési karakterisztikájú akkumulátorokkal egy csapásra megduplázódna.

Amerikai szilárdtest-akkumulátort fejlesztő cégbe invesztál a Volkswagen Fotó: Pixabay

A legújabb fejlesztési eredmények nyomán a QuantumScape és a Volkswagen egy új közös vállalkozás alapítását határozta el, amely megteremti a szilárdtest-akkumulátorok tömeggyártásához szükséges feltételeket.

A tervek szerint 2025-re épülhet fel a szilárdtest-akkumulátort gyártó üzem, ám a tömeggyártás megkezdéséhez azonban még számos technológiai akadályt le kell küzdeni.

Neked ajánljuk
Piacra került a Volkswagen ID.4 kupéverziója, az ID.5 Csökkenti a földi szén-dioxid-kibocsátását az easyJet A kormány elfogadta a Nemzeti víziközmű-közszolgáltatási stratégiát Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: ecolounge.hu
Vissza
Hírfolyam