2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fókuszban a fenntartható energia: ismét megrendezik a TBB-t

Októberben ismét megrendezik Európa egyik legnagyobb energetikai eseményét, a The Business Boostert (TBB), amelynek célja a tiszta energiával kapcsolatos fejlesztések előmozdítása a kontinensen. A „The Future is Now” gondolat köré épülő rendezvényen a legmodernebb újításokat is bemutatják.

Október 17. és 18. között Koppenhágában rendezik meg immár hatodik alkalommal a TBB-t, amelyen Európa leginnovatívabb startup vállalkozásai találkozhatnak a legfőbb iparági képviselőkkel, a befektetőkkel és a közszféra vállalataival annak érdekében, hogy felgyorsítsák a tiszta energiára való áttérés folyamatát a kontinensen.

Idén az InnoEnergy párhuzamos és fordított bemutatkozó előadásokat szervez. Az előbbiek keretén belül a különböző szakterületek vezetői ismertetik vállalataik legújabb fejlesztéseit, illetve azt, hogy segítségükkel hogyan forradalmasították a tárolásra, szállítmányozásra, szélenergiára vagy épp az okos városokra szakosodott szektorokat. A fordított előadások alkalmával az energiaszektor képviselői számára nyílik lehetőség, hogy felvegyék a kapcsolatot az InnoEnergy vállalkozóival, hogy fenntartható energetikai megoldásokat találjanak azokra a kihívásokra, amelyekkel szembesülnek.

A kiállítók között megtalálható lesz a svéd székhelyű Northvolt, amely jelenleg Európa legnagyobb lítiumionakkumulátor-gyárának kiépítésén dolgozik. A németországi Betterspace ugyanakkor olyan alkatrészek megalkotását célozta meg, amelyek lehetővé teszik az ipari létesítmények automatikus fűtésszabályozását. A svéd Watty a szabadalmazás alatt álló energiaadat-analitikai eszközét fogja bemutatni, amely a költségek, illetve az energiafelhasználás mértékének csökkentése érdekében egyetlen szenzorral felügyeli a háztartásokban fellelhető összes elektromos készülék fogyasztását. A franciaországi DCbrain Big Data az összetett ipari hálózatok nyújtotta lehetőségek kihasználására és fenntartására fejlesztett megoldásokat, míg az észt Skeleton Technologies nagy teljesítményű energiatárolási megoldásokat dolgozott ki a grafén anyag úttörő felhasználása révén.

Az esemény résztvevői mindemellett világhírű tudósok előadásait is meghallgathatják.

  • A TBB-re július 31-ig lehet előzetesen regisztrálni. Az eseményről bővebben a Tbb.innoenergy.com weboldalon lehet tájékozódni. 
Neked ajánljuk
Süli János: atomenergia nélkül nincs klímavédelem V4-ek: nincs klímasemlegesség atomenergia nélkül A klímaváltozás a munkaerőpiacot is átalakítja Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: profitonline.hu
Vissza
Hírfolyam