2019. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napelemre vált az Országos Mentőszolgálat is

Napelemes rendszereket létesítenek az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kilenc mentőállomásán, a fejlesztés során több mint 1300 napelemet helyeznek el – a beruházással az OMSZ a környezeti terhelés mérséklésével hozzájárul a helyi, tágabb értelemben a regionális környezeti állapot javulásához.

Az OMSZ közleményében azt írta, hogy a projekt a Széchenyi 2020 program keretében, mintegy 244 millió forintból valósul meg a budapesti Róbert Károly körúti irodaházban, Kaposváron, Egerben, Miskolcon, Kecskeméten, Szombathelyen, Szekszárdon, Tatabányán és Békéscsabán. 

Hozzátették, hogy a telepítendő rendszerek méretük és csatlakozási módjuk alapján háztartási méretű kiserőművek, ezért felszerelésük nem minősül építésiengedély-köteles tevékenységnek. 

Kilenc mentőállomásra telepítenek napelemes rendszereket Fotó: Pixabay

Az OMSZ július első hetében aláírta a szerződést a kivitelező céggel, így a munkaterületek átadásával valamennyi helyszínen megkezdődnek a kivitelezési munkálatok.

Neked ajánljuk
Tudta, hogy Győrben épül Európa legnagyobb tetőnaperőmű-parkja? Ezért éri meg napelemre váltani Szarvason több önkormányzati épület is napelemet kapott Nagy-Britannia eddig megbukott klímavédelemből? Hatalmas naperőmű épülhet Ukrajnában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam