2021. február 28., Elemér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A megújuló energiának köszönhetően milliókat spórolhat a szolnoki MÁV kórház

Egyre több magyar kórház dönt a megújuló energia mellett. Legutóbb a szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet parkolójára kerültek napelemek. A beruházásnak köszönhetően az intézmény energiafelhasználásának mintegy 55 százalékát most már napenergia fedezi.

A szolnoki kórház területén új, fedett parkolóhelyeket alakítottak ki, melyek tetején napelemeket helyeztek el.

A korábbi hasonló fejlesztéssel együtt immár az intézmény energiafelhasználásának kétharmadát fedezi a napenergia, ami összességében közel 10 millió forintos megtakarítást eredményez éves szinten.

Amint arra dr. Rudner Ervin főigazgató-főorvos a beruházás kapcsán elmondta, hogy nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy a megújuló energiákat hasznosítsák, illetve engedélyes tervekkel rendelkeznek ahhoz, hogy saját termálkútjukat fizikoterápiás kezelésekre vegyék igénybe. A tervezett fejlesztésekhez pedig a minisztérium további támogatását kérte.

Így néz ki a szolnoki MÁV Kórház napelemes parkolója Fotó: kormanyhivatal.hu

Dr. Nagy Anikó egészségügyi államtitkár a napelemek átadásán hangsúlyozta, hogy nagyra tartja ezeket a beruházásokat, s a későbbiekben is elősegítik a fejlesztések megvalósítását.

Neked ajánljuk
Magyar háztartások ezreit láthatja el tiszta energiával az épülő napelempark 11 ezer család számára biztosíthat tiszta energiát a Nógrád megyei napelempark Segítséget kaptak a rászorulók Szolnokon Kitinből és ízelt lábakból épít rovarszobrokat a magyar képzőművész Magyarország legjelentősebb természeti kincse az édesvízkészlet mellett a termőföld
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam