2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megújuló energiák a Tetra Paknál is

A klímavédelem fontosságát jól példázza, hogy egyre több világcég dönt úgy, hogy nemet mond a károsanyag-kibocsátásra, vagy legalábbis megpróbálja a maga módján mérsékelni azt. Most a Tetra Pak háza tájáról érkeztek jó hírek: a vállalat globális villamosenergia-ellátásának felét ugyanis már megújuló forrásokból fedezi. 

A Tetra Pak eddigi eredményei összhangban állnak RE100-elkötelezettségével, mely szerint 2030-ra csak megújuló villamos energiát fog használni világszerte.  

Csak az elmúlt két évben a cég megújuló villamosenergia-felhasználása 2,5-szeresére emelkedett a 2016-os 20 százalékról. Ezt olyan kezdeményezések kombinációjával valósították meg, mint a Nemzetközi Megújuló Energia Tanúsítványok (I-RECs) és a napenergiával működő berendezések használata saját létesítményeikben.

,,A megújuló energia használata fontos része annak a törekvésünknek, mellyel csökkentjük a működésünk során keletkező károsanyag-kibocsátást, ezzel segítve az éghajlatváltozás mérséklését” – magyarázta Mario Abreu, a Tetra Pak fenntarthatóságért felelős alelnöke.  

A Tetra Pak is elkötelezte magát a megújuló energiaforrások mellett Fotó: Tetra Pak

A Tetra Pak gyárai Svédországban, Dániában, Finnországban és Dél-Afrikában 100 százalékban megújuló energiaforrásokból származó villamos energiát használnak, 17 legjelentősebb telephelye kizárólag megújuló energiaforrással működik.

A cég Thaiföldön elsőként szerzett Gold-Standard I-REC-eket, ahol a helyi gyár hamarosan további 1 MW villamos energiát is termel majd napelemek segítségével.

  • A Gold-Standard I-REC a megújuló forrásokból származó villamos energiát előállító és a szigorú határértékeket betartó vállalatok számára kiadott tanúsítvány.

Ami a világ más részeit illeti, a Tetra Pak az I-REC-tanúsítványok jelentős vásárlója Kínában, és Dél-Afrikában is elsőként használ Ekoenergy napenergiát.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: elelmiszer.hu
Vissza
Hírfolyam