2019. július 15., Henrik , Roland
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb naperőműveket épít az Alteo

Újabb, összesen közel 7 MW kapacitású napelemes kiserőművet épít az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt., miután a társaság megszerezte a beruházások engedélyeivel már rendelkező vállalkozások tulajdonjogát. A naperőműveket várhatóan 2019 első felében helyezik üzembe Nagykőrös külterületein. 

Az Alteo egy közel 7 MW összkapacitású, 14 darab, egyenként 495 kW névleges villamos teljesítményű napelemes kiserőművi beruházást tervez megvalósítani Nagykőrös város külterületén – a társaság a True Energy Kft. és az F.SZ. Energia Kft. egyenként 3 000 000 forint összegű jegyzett tőkéjének egészét megtestesítő üzletrészeit vásárolta meg. A céltársaságok rendelkeznek a naperőmű-beruházás megvalósításához szükséges alapvető engedélyekkel.

A projekt megvalósulása után az Alteo naperőművi portfóliójának névleges teljesítménye 20 MW lesz Fotó: Pexels

A naperőművek várhatóan 2019 első felében kezdik meg kereskedelmi üzemüket, melyet követően a termelt villamos energiát a Kötelező Átvételi Rendszerben (KÁT) fogják értékesíteni 25 éven keresztül.

Neked ajánljuk
A vállalkozások rengeteget segíthetnének a klímaváltozás elleni harcban Megújuló energia otthonra? Nem csak a napelemek léteznek! Az Alteo komolyan veszi a fenntarthatóságot A csimpánzok világnapja: egy viszonylag friss, de nagyon is fontos évforduló Bécs nyerésre áll az eldobható kávéspoharak ellen
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam