2020. július 15., Henrik , Roland
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Naperőművek lepik el a hesseni földeket

A német szövetségi tartományok is hisznek a zöldenergiában, ezért egyre több területet szeretnének szabaddá tenni a napenergia-termeléshez. Ráadásul Bajorország és Baden-Württemberg után Hessen is bejelentette, hogy a rossz minőségű földeket elérhetővé teszi a naperőműveket létrehozó vállalatok számára.

A Bundesverband Solarwirtschaft e. V. (BSW) nevű szervezet üdvözölte a hírt és abból indult ki, hogy a három tartományt továbbiak fogják követni és a szükséges mennyiségben biztosítanak majd földeket a napenergiás áramtermelésre.

Carsten Körnig, a BSW ügyvezetője elmondta, hogy a tető- és homlokzatfelületek hasznosítása mellett egyre inkább előtérbe kerülnek azok a szabad területek is, amelyek alkalmasak a napenergia termelésére. 

A lakosság is támogatja a megújuló projekteket  Fotó: Pixabay

Ezeket a projekteket a lakosság is támogatja, hiszen alig jelentenek beavatkozást a természetbe. Éppen ezért azzal számolnak, hogy a szövetségi tartományok egyre erősebben érdeklődnek majd e területek hasznosítása iránt, és azt is javasolják azoknak, hogy kövessék Bajorország, Baden-Württemberg és Hessen példáját. Aki gazdaságilag is profitálni akar a növekvő ökoáram-keresletből, az hamarosan kénytelen lesz követni ezt a trendet.

A szakember hozzátette, hogy az elképzelés azokban a tartományokban is népszerűvé válhat, amelyek a közeljövőben leállítanák a szénbányászatot. A megújuló energiák ugyanis munkahelyeket és értéket teremtenek.

A BSW a szövetségi kormánytól arra számít, hogy ősztől végrehajtja a koalíciós szerződés 2019-re és 2020-ra tervezett pontjait, amelyek lényege, hogy az érintett régiókban enyhítenének a naperőművek helyszínével kapcsolatos előírásokon, amelyek korlátozzák a beruházásokat. A szervezet emellett azt követelte, hogy meg kell szüntetni a naperőmű-építést akadályozó piaci tényezőket.

Neked ajánljuk
Hatékonyabban termeltek a napelemek a járvány alatt Ausztráliában is lehet komplett napelemes rendszereket vásárolni az IKEA-tól A Facebook is a tiszta energiát lájkolja Balkon fanatik – Fotópályázat A körkörös gazdaság lehetőség lehet a kilábalásra
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam