2019. július 15., Henrik , Roland
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kaderják Péter: Az atomenergia-termelés összhangban van az uniós klímapolitikával

Az európai klímapolitikával a nukleárisenergia-termelés inkább összhangban van, mintsem hogy ellentétben lenne vele – vélekedett Kaderják Péter energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár a Magyar Hírlapnak adott interjújában. 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a lap július 31-én megjelent számában kifejtette: az Európai Unió energia- és klímapolitikájának sarokköve a nagyon határozott klímavédelmi kötelezettség.

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy a tagállamok megegyeztek abban, hogy 2030-ra az unió energiafogyasztásának 32 százalékát megújuló energiaforrásokból kellene fedezni.

A Paksi Atomerőmű  Fotó: MTI/Sóki Tamás

Ennek fontos eleme az emissziókereskedelmi rendszer, ezért a szén-dioxid-kibocsátás után a termelők által fizetendő ár várhatóan nőni fog, ez pedig segíti az atomerőművek megtérülését is – véli Káderják Péter, aki azt is kiemelte, hogy

Paks II. egy klímavédelmi szempontból tiszta energiaforrásként jön létre, legfontosabb célja a magyar energiaellátás gerincét adó nukleárisenergia-termelés hosszú távú fenntartása.

Emellett jelentős megújuló kapacitások fognak a rendszerbe lépni, ezek közül a kormány elsősorban a napelemes beruházásokat preferálja.

Neked ajánljuk
USA: a szénerőművek szövetségi tiltása megszüntetve Becslések szerint évente 50 szélturbina ég le Németországban Mi lenne, ha tojáshéjban tárolnánk az energiát? A csimpánzok világnapja: egy viszonylag friss, de nagyon is fontos évforduló Bécs nyerésre áll az eldobható kávéspoharak ellen
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam