2020. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nap termeli az egyenáramot Mosonmagyaróváron

Elkészült a mintegy 208 millió forintból épült napelempark Mosonmagyaróváron. A projekt során mintegy 1980 darab, 270 wattos napelemet telepítettek – a kiépítéshez úgynevezett talajcsavaros rendszert használtak, mely kevésbé károsítja a talajt. 

„A napelemek egyenáramot állítanak elő, azt inverterekkel alakítjuk át váltakozó árammá. A megtermelt villamos energia pedig bekerül a transzformátorállomásokba, amelyek azt szintén átalakítva küldik tovább a középfeszültségű hálózatra. A napelempark rendelkezik mindenféle biztonságtechnikai elemmel a kerítéstől a kameráig. Az InverNeten keresztül folyamatosan látjuk a napelemek és az inverterek működését. 24 órás felügyeletet tartunk azért, ha bármi gond lenne, azonnal tudjunk reagálni, és hogy minél magasabb szinten tudjuk végezni a munkánkat” – beszélt a részletekről Szabó István, a kivitelező és működtető cég, az NRG Services Kft. ügyvezetője, aki azt is elmondta, hogy az áramszolgáltatóval kötött jelenlegi szerződésük alapján huszonöt éven keresztül veszik át az áramot a napelemparktól, amelyért pénzt kap a város.

Nap termeli az egyenáramot Mosonmagyaróváron Fotó: Pixabay

„Az áramot közvetlenül a közműhálózatra csatlakoztatjuk, így nem csak a város fog ebből hasznot húzni. A napelempark által megtermelt energia és az abból származó jövedelem nagyban segíti majd a városi költségvetést. Ilyen szempontból ez nagyon jó befektetés. Miután megtérül, nagy könnyebbség lesz a városi kasszának” – tette hozzá Szabó István. 

A mosonmagyaróvári napelempark augusztus elsejétől már üzemszerűen termel. A beruházás mintegy 208 millióba került, amelyet teljes egészében önerős forrásból valósított meg az önkormányzat.

Neked ajánljuk
Újabb naperőműveket épített az MVM Pályázat indul a családi házak napelemeire Napelemparkokkal zöldít a Toyota Brüsszeli vita az agrárium miatt a klímastratégia kapcsán Óriási delfinmentés történt Ausztráliától délre (videókkal)
Tovább a forrásra: kisalfold.hu
Vissza
Hírfolyam