2019. február 18., Bernadett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pécsnek is van okospadja

Világít, feltölti a lemerült mobiltelefont, internetkapcsolatot biztosít, sőt még ülni is lehet rajta – egyebek mellett ilyen extrákkal rendelkezik a Pécsi Tudományegyetem Műszaki Igazgatósága által nemrég telepített okospad, a város egyik legsokoldalúbb ülőalkalmatossága. 

A pécsi okospad ráadásul beépített érzékelőinek köszönhetően képes adatokat gyűjteni a kihasználtságról és a környezeti körülményekről. A 800 kg-ig terhelhető acélvázas konstrukció a legzordabb időjárási körülményeknek is ellenáll.

Az okospad egy független felhasználású, vezeték nélküli készüléktöltővel és két smart USB-csatlakozóval rendelkezik, melyek gyors töltést tesznek lehetővé a mobilkészülékek számára. A 4G-s router segítségével az internetkapcsolat a pad négy méteres körzetében elérhető. A horvát származású Ivan Mrvoš tervezte Steora pad egyik nagy erénye a mobilitás, tetszés szerinti helyre telepíthető más speciális infrastruktúra, gépesítés vagy kábelezés kiépítése nélkül.

Az okospadon nem csak ülni lehet Fotó: okospad.hu

„Az első okospad az egyetem Ifjúság úti bejáratánál kapott helyet, nem véletlenül, hiszen a legnagyobb létszámmal és legszélesebb képzési portfólióval rendelkező karok működnek itt. Minden bizonnyal szeretni és használni fogják a hallgatók, hiszen amellett, hogy környezetkímélő innováció, a diákok kényelmét, igényeit szolgálja” – monda el Berkes György műszaki igazgató.

Neked ajánljuk
Ezért éri meg napelemre váltani Felére csökkentette az IKEA a napelemek árát Tiszta levegő nélkül tiszta energia sincs Propolisz – A természet házi csodaszere „Válogatós vagyok” – társasjátékosztó workshop pedagógusoknak!
Tovább a forrásra: gyartastrend.hu
Vissza
Hírfolyam