2018. augusztus 22., Menyhért, Mirjam
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Több ezer brit templom állt át megújuló energiaforrásra

Több mint 5500 brit templom döntött úgy, hogy megújuló energiaforrásból fedezi energiaszükségletét, hogy segítsék az éghajlatváltozás elleni küzdelmet. A templomok villanyszámlája átlagosan évi ezer font, az átállással azonban több mint 5 millió font értékű fosszilis energiát spórolhatnak meg. 

Az egyházi vezetők azt szeretnék elérni, hogy sokan kövessék a példájukat. 

„Az éghajlatváltozás korunk egyik nagy erkölcsi problémája, amely a szegényeket sújtja leginkább”

– fogalmaztak a The Guardian jelentése szerint.

Az anglikán egyház, a katolikus egyház, a baptisták, a metodisták, a kvékerek és az Üdvhadsereg imahelyei álltak át száz százalékban megújuló energiaforrásokra.

Salisbury püspöke és az anglikán egyház környezetvédelemért felelős legmagasabb rangú tagja, Nicholas Holtam fantasztikusnak nevezte, hogy a templomok is kiveszik a részüket a környezetre nehezedő terhek csökkentéséből.

A yorki katedrális is megújuló energiaforrásra váltott Fotó: Wikimedia

Rowan Williams egykori canterburyi érsek, az anglikán egyház előző vallási főméltósága pedig azt mondta, az egyház úgy döntött, eladja részesedéseit a fosszilis energetikai cégekben, amelyek nem tartják be a párizsi egyezményben foglalt célokat. A projektet kezelő szervezetek egyike, a Christian Aid elnökeként egyúttal sürgette a kormányt, tűzze ki célul, hogy az Egyesült Királyság 2050-re váljon zéró kibocsátóvá.

Neked ajánljuk
Megújuló energiára vált a dél-alföldi hindu templom Az USA keményen megvámolja az ázsiai napelemeket Műanyagböjtöt hirdetett az anglikán egyház Az adóparadicsomokból származó vagyon pokoli természetkárosításra képes A denevérek világával ismerkedhetnek a látogatók az Abaligeti-barlangnál
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam